CONTINENTAL

VIDEO: MISLILI STE DA SU AUTONOMNA VOZILA NOVOST? Prevarili ste se! Pogledajte prvi autonomni auto u akciji još prije 50 godina!

 
 Continental

Danas sve više proizvođača priča o autonomnim vozilima koja (nažalost po sve entuzijaste) predstavljaju budućnost transporta. No, Continental je još prije 50 godina radio prva testiranja "autonomnog automobila".

27.08.2018 Contidrom , Jubiläum 50 Jahre fahrerloses Fahren , /8 , Strich Acht , Cruising Chauffeur ,
Continental / Marcus Prell

Continentalov prvi autonomni automobil kojim se upravljalo putem elektronike odradio je svoje prve vožnje 1968. godine na Contidromu u Lüneburg Heathu u Njemačkoj. "Budućnost je ovdje", "Duh za volanom" samo su neki od od naslova koji su se pojavili u novinama nakon ovog pothvata o kojem je pisalo više od 400 novina diljem svijeta.

21.08.2018 Contidrom , Jubiläum 50 Jahre fahrerloses Fahren , Mercedes /8 , Strich Acht , 3 ehemalige Mitarbeiter , Klaus Weber (weißes Hemd) 
Herbert Ulsamer (blau-kariertes Hemd) 
Hans-Jürgen Meyer (blaues Hemd)
Continental / Marcus Prell

Prava svrha ovog pothvata bilo je isprobati granice kada su u pitanju automobilske gume. U Mercedes-Benz 250 inženjeri su tako ugradili niz preinaka: "Riječ je zapravo o automobilu koji se vozi putem žice", prisjeća se Hans-Jürgen Meyer. Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

Continental

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:28