RIJETKA ZVJERKA

Video: najskuplja limuzina na svijetu, sjećate se Lagonde Taraf koji je stajao milijun dolara?

Ispod vrlo posebno dizajnirane karoserije krije se luksuzna putnička kabina u koju se ulazi kroz četvera vrata te 6,0-litreni V12 stroj
Lagonda Taraf
 Aston Martin

U novije vrijeme nije se pojavilo puno posebnih britanskih automobila poput Lagonde Tarafa, Aston Martinovog maloserijskog proizvoda iz Gaydona kojim su proslavili 100 godina Lagonde, nekoć također luksuzne britanske marke koja je u vlasništvu AM od 1947.

image
Lagonda Taraf
Aston Martin

Dakle 2009. godine Aston Martin je ponovo podsjetio na Lagondu s modelom Taraf i onim čime bi ta marka mogla u budućnosti oduševljavati kupce luksuznih modela.
Ispod vrlo posebno dizajnirane karoserije krije se luksuzna putnička kabina u koju se ulazi kroz četvera vrata te 6,0-litreni V12 atmosferac od 547 KS i 630 Nm.

image
Lagonda Taraf
Aston Martin

Snaga se pritom 8-stupanjske automatike prenosi na stražnju osovinu. Aston Martin je izradio samo 120 primjeraka počevši od 2015. godine ove jedinstvene luksuzne limuzine, a svaka je stajala milijun dolara, dakle, duplo više od novog Rolls-Roycea Phantoma.

U nastavku donosimo najnoviji video Youtubera Doug DeMura koji je imao priliku družiti se s ovim jedinstvenim Astonom za četvero...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:01