USPOREDBA SPORTSKIH KOMPAKATA

VIDEO: OBRAČUN KOJI SMO ČEKALI - VW Golf 7 GTI TCR protiv Renaulta Meganea RS Trophy! Oba su paklena, no pobjedu može odnijeti samo jedan...

 
 EVO YouTube screenshot

Obračun koji su mnogi čekali sada je tu – novi Renault Megane RS Trophy protiv Volkswagena GTI TCR. Francuska protiv njemačke škole sporta. A, kojii se pokazao uspješnijim provjerila je ekipa iz magazina EVO.

Krenimo od brojki – Megane RS ispod poklopca skriva novi 1,8-litreni turbobenzinski motor snage 300 KS, dok njegov suparnik, Volkswagen Golf 7 GTI TCR ispod poklopca skriva 2,0-litreni motor od 290 KS.

Ipak, ubrzanje do stotke gotovo je identično (razlika je tek desetinku i to u korist Golfa GTI). Budući da je razlika u težini tek 11 kg, jasno je kako će utrka ova dva paprena kompakta biti itekako zanimljiva i gusta.

Ekipa s EVO YouTube kanala odlučila ih je usporediti na stazi Anglesey u Velikoj Britaniji. Rezultat? Pogledajte video:

Dakle, pobjednik je – Renault Megane RS Trophy! Francuski hot-hatch na stazi se ipak pokazao oštrijim i okretnijim (djelom i zbog 4Control sustava zakretanja svih kotača), pa je ciljnom ravninom prošao za 1:20.4 , što je više od 2 sekunde brže od Golfa.

Ipak, neki će odmah primijetiti kako nije riječ o poštenoj usporedbi budući da je u pitanju potpuno novi Megane RS Trophy i „stari” Golf 7 GTI (doduše u zadnjoj TCR verziji).

Za iduću godinu potvrđen je novi Golf 8 GTI pa će biti zanimljivo vidjeti taj obračun...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:27