SREĆA U NESREĆI

VIDEO: OD PRVOG MJESTA U POSLJEDNJEM KRUGU DO HITNE POMOĆI Vozač Nascara doživio stravičnu nesreću pri 320 km/h, pa za par dana odšetao iz bolnice

 

NASCAR je u Sjedinjenim Državama najpopularniji automobilistički sport, a kako i ne bi bio kad ga njihovi vozači uvijek pokušavaju napraviti atraktivnijim.

Iako u Europi nije toliko popularan, uvijek nam privuku pažnju različiti strateški potezi, ali i teške nesreće koje se nerijetko događaju. Upravo se jedna nesvakidašnja nesreća dogodila i na prvoj ovogodišnjoj utrci Daytona 500 koja se održala u nedjelju.

Ryan Newman, poznati NASCAR-ov veteran, bio je vodeći vozač u utrci do posljednjeg zavoja prije kraja. Trebalo je to biti savršeno otvorenje vjerojatno njegove posljednje sezone u NASCAR-u, ali onda se dogodio slučajan kontakt između dva automobila.

Ryan Blaney slučajno je svojim Mustangom okrznuo Newmanovog Mustanga te ga je time odbacio u vanjski zid. S obzirom na to da je prosječna brzina u takvim utrkama oko 320 km/h, udarac automobila je bio stravičan te ga je to katapultiralo preko cijele kolone vozila.

Zbog brzog toka kolone, uništena karoserija Mustanga se nastavila kretati po krovu još sljedećih stotinjak metara.

Automobil je bio toliko uništen da je Daytoninoj sigurnosnoj službi trebalo čak pola sata da izvuče veterana iz automobila, a kao što je vidljivo na snimkama, postojala je velika šansa od zapaljenja jer su tekućine iz vozila curile na sve strane.

Odmah nakon izvlačenja iz automobila, Newman je prevezen u bolnicu i pretpostavljalo se da je pretrpio teške ozljede, ali je nakon samo dva dana pušten van bez ikakvih naznaka ozljeda.

Još uvijek nije poznato hoće li 42-godišnjak ponovno voziti NASCAR, ali mnogi smatraju to nije bio kraj njegove velike karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:49