DA NE POVJERUJEŠ!

Video: Ovako loše to izgleda kad se Amerikanci nađu na kružnom toku koji su za njih velika novost

Iako su kružni tokovi uobičajeni širom svijeta, u SAD-u su rijetka pojava pa ih brojni vozači ne koriste ispravno što je opasno
Kružni tok u Kentuckyju
 Reddit Screenshot

Kružni tokovi koriste se po cijelom svijetu, u Europi su učestali, međutim, u Sjedinjenim Američkim Državama rijetka su pojava, posebice u ruralnim zajednicama. Izgleda da vozačima u ruralnom okrugu Rowan u Kentuckyju treba objasniti kako se pravilno koristi.

Na Youtube kanalu Recomemedur nedavno je objavljen video snimljen dronom koji pokazuje vozače kako prolaze kroz novoizgrađeni kružni tok. Videozapis je vewć skupio gotovo pola milijuna pregleda jer pokazije kako većina vozača na snimci nema pojma kako pravilno koristiti kružni tok.

Mnogi od njih ulaze u njega s pogrešne (lijeve) strane ceste. Zapravo ih je toliko da biste mogli pomisliti da je video snimljen u Velikoj Britaniji ili Australiji, gdje se vozi po lijevoj strani.

U jednom trenutku, vozač kamioneta koji vuče prikolicu miče se na lijevu stranu prilikom ulaska u kružni tok, i nastavlja skretanjem s pogrešne strane ceste. Velik broj drugih automobila slijedi vodstvo briljantnog vozača kamioneta, naizgled ne shvaćajući pogrešku koju čine.

Dobar pokazatelj je da su neki vozači ipak pravilno koriste kružnim tokom i prolaze kroz njega bez nezgoda, unatoč vidljivim preprekama, što znači da postoji nada.

Eastern Kentucky News obavijestio je kako je riječ o prvom kružnom toku na sjeveroistoku Kentuckyja, koji je zamijenio raskrižje kroz koje svakodnevno prolazi oko 4000 vozila. Naime, raskrižje je poznato po nizu sudara, te iako će vozačima trebati vremena da se naviknu na ovaj način upravljanja prometom, on bi trebao pomoći da stvari budu sigurnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:57