NEMA ŠTO NE MOŽE

Video: Ovo je skroz ludo! Pogledajte test gadgeta BMW-a Jamesa Bonda iz ‘Sutra nikad ne umire‘

Ima sve: od daljinskog upravljanja putem mobitela, izbacivanja metalnih zvjezdica za bušenje guma, lansera projektila na krovu
James Bond BMW Serije 7
 Youtube screenshot

Automobili "najtajnijeg agenta na svijetu", Jamesa Bonda osim po privlačnosti koju imaju u realnom životu, kao i na filmskom platnu, krcati su raznoraznim gadgetima koje 007 u koristi po potrebi, kako bi izbjegao prijeteću opasnost na moru, ispod more, kopnu ili zraku.

Najpoznatiji Bondov automobil svakako je klasični Aston Martin DB5 i njegovi gadgeti koji se pojavio u "Goldfingeru" iz 1964. godine gdje je agenta 007 igrao Sean Connery, a koji se ponovo pojavljuje i u 25. filmu o Jamesu Bondu "Za smrt nema vremena" kojeg igra aktualni Bond, Daniel Craig.

Međutim, još nije prikazan jem se premijera zbog Covida-19 odgađala dva puta ove godine, prema zadnjim informacijama sve do travnja iduće godine kada bi konačno trebao stići u kina.

Od automobila, Lotus Esprit također pamtimo kao agentov "ride" krcat gadgetima, ali ne treba izuzeti ni BMW Serije 7 koji se 1997. godine pojavio u 18. nastavku sage "Sutra nikad ne umire", u kojem je Bonda igrao Pierce Brosnan.

S kakvim sve gadgetima raspolaže bavarska krstarica imali smo prilike vidjeti na filmu, a kako to izgleda i rade li uopće ti filmski gadgeti u realnosti, možete provjeriti u novom videu Supercar Blondie na YouTubeu.

Konkretno, riječ je o modelu 750iL (e38) kojeg je proizvođač iz Münchena posebno izradio za nastup na filmu (izrađena su ukupno četiri primjerka) sa svim pripadajućim dodacima koji 007 spašavaju život na velikom platnu - od daljinskog upravljanja putem mobitela, izbacivanja metalnih zvjezdica za bušenje guma, lansera projektila na krovu do "pop-up" rezača kabela smještenog ispod amblema na haubi... Kako je tada prije 13 godina zapravo Brosnan "daljinski upravljao" BMW-om otkriva video YouTuberice...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:12