JAPANCI BIJESNI

Video: Ovo je zabranjena reklama za Toyotu Yaris koja navodno promiče opasnu vožnju. Opravdano?

Prema australskim regulatorima za oglase prekršena su dva pravila pri oglašavanju - nesigurna vožnja i prekoračenje brzine
Toyota GR Yaris
 Youtube screenshot

Australski regulatori za oglašavanje zabranili su reklamu za Toyotu Yaris tvrdeći da je "vrlo opasna" i da bi mogla utjecati na vozače "da brže voze".

Kratki video Toyote, naime, promovira cijelu obitelj Yaris, a GR Yaris pojavljuje se na tek nekoliko sekundi. Vidimo ga kako izlazi iz jednog štaglja te kako vozi makadamskim putem. Prema regulatorima za oglase u reklami su prekršena dva pravila pri oglašavanju - nesigurna vožnja i prekoračenje brzine.

Kako piše CarExpert, u Toyoti su rekli da "njihovo mišljenje shvaćaju vrlo ozbiljno, ali i da vjeruju da se oglas ne kosi s kodeksom FCAI (Federalna komora automobilske industrije), ili važećim zakonima i propisima koji uređuju promet u zajednici i vozne standarde."

Mišljenje japanskog proizvođača automobila tek je dijelom prihvatio Ured za standarde oglašavanja iz kojeg su napomenuli da se doista ne čini kako Toyota GR Yaris u reklami vozi preko ograničenja brzine, ali da način u kojem automobil izlazi iz štaglja predstavlja "nesigurnu vožnju". Toyota će sada morati revidirati oglas prije ponovnog prikazivanja.

Podsjetimo, Toyota GR Yaris raspolaže s 261 KS koliko postiže njegov 1,6-litreni trocilindrični turbobenzinski motor, dok se snaga prenosi na sve kotače putem ručnog mjenjača.

Formula za zabavu je zagarantirana, međutim promocija mogućnosti malenih snažnih hot-hatch modela u Australiji očigledno više baš i ne prolazi... Kakvo je vaše mišljenje o ovoj odluci australskih regulatora za marketing?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:45