LETEĆI KAMIONET

Video: Pogledajte kako Amarok 3.0 TDI od 405 KS ‘radi reda‘ na trkaćoj stazi Donnington Park

Ostale izmjene na kamionu uključuju komplet za spuštanje karoserije te kapacitetnije kočnice
Volkswagen Amarok
 Youtube screenshot

Volkswagen Amarok je nesumnjivo jedno od najsposobnijih vozila za razne namjene u ponudi Volkswagena. Lijepo vozi po asfaltu, još je bolji na terenu, a može vuči i doista puno tereta. Pri konstruiranju sigurno nitko od inženjera sigurno nije očekivao da će se netko s njihovim velikim pick-upom zaputiti na trkaću stazu.

Međutim ekipa tunera Darkside Developments odlučila se upravo za takvu avanturu pa su snimili video s prerađenim Amarokom i naručiteljem na track-dayu na trkačkoj stazi Donnington Park u Velikoj Britaniji.

Primjerak iz videa jako je modificiran uključujući pozamašnu dodatnu dozu snage dodanu 3.0 V6 TDI motoru koja je podignuta sa serijskih 258 KS na čak 405 KS.

Ostale izmjene na kamionetu uključuju komplet za spuštanje karoserije i, sasvim očekivano, kapacitetnije kočnice. Ovakav VW Amarok svakako nije trkaći bolid no na stazi je imao što za pokazati kao što možete vidjeti u videu, a čak je relativno lako prošao i jedan BMW X5 M50d. To kako se ovaj Amarok brzo kreće stazom i nosi svojih 2041 kg doista je impresivno za jedan pick-up.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:38