REZULTAT U RANGU AUDIJA RS6

VIDEO: Pogledajte kako tunirani VW Golf 7 GTI Clubsport sa 470 KS od 100 do 200 km/h stiže za samo 8,83 sekunde!

 

Iako su oči ljubitelja sportskih Golf modela sada uprte u nove sportske izvedbe Golfa 8, točnije GTI , GTI TCR te R izvedbu, prošla generacija i dalje je omiljena među tunerima koji uspijevaju iskoristiti puni potencijal 2,0-litrenog TSI motora. A upravo jedan takav primjerak ovaj je tjedan isprobala ekipa iz AutoTopNL-a.

Riječ je o Golfu 7 GTI Clubsport koji sve samo ne serijski. Krenimo od činjenice kako automobil broji 470 KS uz 620 Nm okretnog momenta! To je postignuto ugradnjom novog turbopunjača, novog usisa zraka kao i kompletnog ispušnog sustava Miltek.

Pritom treba napomenuti kako automobil ima, kao i standardni GT Clubsport, prednji pogon, pa je silnu snagu teško prenijeti na cestu, barem prilikom ubrzanja iz nule. Ipak, brojke u vožnji su impresivne: ovaj monstrum od 100 km/h do 200 km/h ide za samo 8,83 sekunde(!), što je na razini Audija RS6!

U videu možete čuti kako zvuči novi ispušni sustav, kao i kako izgleda spomenuto ubrzanje. Maksimalnu brzinu nisu testirali budući da automobil na visokim brzinama ima problema zbog činjenice kako je pumpa goriva serijska. Pogledajte Golf u akciji:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:16