LUD ILI HRABAR?

Video: Pogledajte kako VW Golf III dizel s 1.100,000 km ubrzava do najveće brzine na Autobahnu!

Kao što možemo vidjeti u videu, uz puno buke ovaj stari "Golf dizel" i danas može voziti debelo preko uobićajenih ograničenja
VW Golf III D na Autobahnu
 Youtube screenshot

Automobil ima 26 godina na leđima, a ispod prednjeg poklopca kuca čuveni 1,9-litreni atmosferski dizelski stroj s oznakom D koji postiže 64 KS i najveći moment od 124 Nm. Upravljač mu izgleda jako potrošeno, kao uostalom i cijela unutrašnjost, pa ovaj primjerak godine korištenja ni ne sakriva.

Riječ je, naime, o VW Golfu III iz 1995. godine koji je dosad prešao impresivnih 1,100.000 kilometara! No, ovdje nije riječ o predstavljanju "dobre prilike" iz oglasnika i slično, već o nečem sasvim drugom. Naime, ekipa s YouTube kanala TopSpeedGermany snimila je kako ovaj Golf koji je "okrenuo milijun" ubrzava po njemačkom Autobahnu do maksimalne brzine.

Kao što možemo vidjeti u videu, uz puno buke ovaj stari "Golf dizel" i danas može voziti debelo preko ograničenja na većini prometnica Europe. Ali ne, nije riječ o nikakvom rekordu za anale, no treba priznati da je 170 km/h koliko je pokazala kazaljka sasvim pristojna najveća brzina premda proizvođač navodi manje - 156 km/h kad je bio nov.

Biste li se usudili u ovakvu avanturu s tako starim autom i tolikom kilometražom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:07