VRUĆE NA KIŠI

Video: Pogledajte koji je ponio krunu, Civic Type-R, VW Golf GTI Clubsport ili Megane RS Trophy

Premda je asfalt bio natopljen kišom isti su uvjeti bili svima, ali samo jedan model je imao ručni mjenjač. Evo kako je završilo...
Utrka ubrzanja

VW Golf GTI Clubsport, Renault Megane R.S. Trophy i Honda Civic Type R Limited Edition tri su vrlo impresivna vruća kompakta s pogonom na prednje kotače i kada su poredana jedna uz drugu na mokroj pisti, vrlo su ujednačeni.

Od ovog trojica, Renault ima najmanji motor: 1,8-litreni četverocilindraš s turbopunjačem, ali snage mu ne nedostaje s 300 KS i 420 Nm okretnog momenta. Za usporedbu, Golf GTI Clubsport ima istih 300 KS koliko ispucava njegov dvolitreni turbo četverocilindraš, ali raspolaže s 400 Nm.

Posljednji, ali ne najmanje važan je Civic Type R Limited Edition koji također ima 2,0-litreni turbo-četverostruki motor s 320 KS i 400 Nm. Ujedno je i najlakši i jedini koji je na ovom testu s ručnim mjenjačem sa šest brzina (iako se i Renault može naručiti s ručnim).

Koji je najbolji? U prvoj utrci ubrzanja s mjesta, sva trojica bore se izjednačeno. No, dok Megane u početku bolje starta, Golf GTI Clubsport ga brzo prelazi. Kako se utrka nastavlja, snažniji Civic se odlično drži, ali nije u stanju prestići Megane R.S. Trophy. Tada se održava druga utrka između trojca, a VW je odnio pobjedu ispred Renaulta i Honde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:27