TUNING

VIDEO: POGLEDAJTE  ULTIMATIVNOG SLEEPERA DACIJU LOGAN U AKCIJI! Rumunjski tuneri neuglednu limuzinu pretvorili u cestovnog monstruma

 
 youtube screenshot

Rumunjska Dacia Logan je 2004. godine osvojila tržište jer se vrlo niskim cijenama mnogima pružila prilika da konačno posjeduju novi automobil.

S obzirom na vrlo dobar omjer uloženog i dobivenog, do danas je proizvedeno i prodano čak više od četiri milijuna primjeraka.

No bez obzira na nisku cijenu i velike prodajne brojke, rijetko kome se Dacia Logan svidjela u smislu stvaranja projekta za sportski automobil.

Pojmovi sportski i Dacia jednostavno nikad nisu išli zajedno, ali čini se da postoje iznimke.

Rumunjska tvrtka Pilot Power Tuning od Logana je nedavno napravila ultimativnog sleepera. Naime, taj primjerak je u serijskoj verziji pokretao poznati Renaultov 1.6-litreni benzinac sa 105 konjskih snaga i 148 Nm okretnoga momenta, sve dok nije došao „Pilotu“ u ruke.

Motor je cijeli raskopan, ugrađeni su kovani klipovi, snažniji injektori, nove pumpe benzina i ulja, ispušni sustav po mjeri te kao vrhunac turbopunjač WWR 330.

Inače ekonomični 1.6 benzinac postao je prava mala zvijer pa sada razvija 248 konjskih snaga i 338 Nm okretnoga momenta.

Ova Dacia Logan izvana izgleda skoro kao i svaka druga. Razlikuje se jedino po drugačijim aluminijskim naplatcima i boljem završetku ispuha, pa ga upravo to čini savršenim sleeperom.

Mnoge će na semaforu iznenaditi kad se Logan lansira iz mjesta te postigne 'stotku' za samo 5,8 sekundi. Osim toga, do 200 km/h stiže već za 17,8 sekundi.

Stoga vjerujemo da će vlasnik ovog Logana jednostavno uživati u pobjeđivanju i začuđivanju vozača znatno skupljih sportskih „jurilica“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:18