VIDEO

VIDEO: POGLEDAJTE UTRKU UBRZANJA GODINE! 12 sportaša odmjerilo je snage na 402 metra, a jedan je model pomeo konkurenciju. Evo i koji...

 

Ekipa iz Motor Trenda svake godine pri kraju godine organizira "Najbolju utrku godine", u kojoj suprotstavljaju najbrže ovogodišnje novitete. Tako su se na startnoj ravnini našle sljedeće jurilice: Porsche GT2 RS, McLaren 720S, Dodge Challenger RT Scat Pack 1320, Honda Civic Type R, Lamborghini Huracan Performante, BMW M5, Ford Mustang GT, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Kia Stinger GT, Audi TT RS, Chevrolet Corvette ZR1 i Aston Martin Vantage. Dakle, šarena konkurencija, a koji se pokazao najbržim? Pa, postoji jedan automobil među navedenima koji je po mnogim testiranjima najbrži, a to je dokazao i ovdje. Pogledajte video:

Ako ste pogledali utrku do kraja, onda znate da je kralj ubrzanja - McLaren 720S! Čak 720 KS snažan superautomobil 402 metra je prešao za 10,1 sekundu. U stopu ga je pratio Porsche GT2 RS, poznatiji i kao "Widow maker", koji ispod poklopca motora skriva 700 KS, a u cilju je završio 2 desetinke iza McLarena. Treće mjesto na postolju pripalo je Lamborghiniju Huracanu Performante, posebnoj ogoljenoj verziji Huracana od 640 KS. Od ostalih automobila solidan rezultat je postigla bavarska sportska limuzina - BMW M5 koji je završio na solidnom 4. mjestu, a ugodno je iznenadio i Alfin SUV Stelvio Quadrifoglio na 7. mjestu s vremenom od 11,8 sekundi. Na začelju su se očekivano našli Kia Stinger GT i Honda Civic Type R, inače iznimno brzi automobili u svojim klasama, no ovoj opakoj konkurenciji ipak nisu mogli parirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:14