PRAVILA SU PRAVILA

VIDEO: Prevrnuo se i klizeći na krovu pobijedio na utrci

Nesreća se dogodila u utrci FIA GT kupa u Macau, a obilježila ju je nesreća i dvojbena pobjeda vozača Audija
 Youtube screenshot

Neobičan incident u kojem na sreću nitko nije ozlijeđen dogodio se na utrci u Macau koja se vozila u sklopu FIA GT svjetskog kupa. Vozač Audija R8 LMS Laurens Vanthoor držao je prvu poziciju, a u jednom ga je trenutku njegov suparnik u Porscheu prešao i preuzeo vodstvo. Očito odlučan da vrati prvu poziciju, Vanthoor je odlučio riskirati, što je rezultiralo pogreškom.

Njegov Audi udario je u zaštitnu ogradu pri velikoj brzini, odletio u zrak te na krovu nastavio kliziti po ravnom dijelu staze...Ono što je bizarno je da je unatoč tome završio kao pobjednik utrke. Naime, odmah nakon nesreće utrka je prekinuta, što je značilo da se poredak odlučivao prema rezultatima u prošlom krugu. Budući da je u prošlom krugu Vanthoor još uvijek bio vodeći, automatski je postao pobjednik utrke u Macau.

U nesreći je prošao neozlijeđen, a novinari Motorsporta upitali su ga je li zaslužio pobijediti, budući da u trenutku nesreće čak nije ni imao vodstvo, na što je zbunjeni vozač Audija rekao da ne zna što bi mislio o tome te da nije siguran da je zasluženo odnio pobjedu...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:36