NEOBIČAN POTHVAT

VIDEO: Profesor na nagovor sina uz pomoć 3D printera izradio Lamborghini Aventador u kojeg je ubacio 5,7-litreni motor iz Corvette

 
 Facebook @lasersterling /

3D printeri nude brojne mogućnosti, a čini se kako je jedna od njih izrada Lamborghinija Aventadora! Naime, profesor Sterling Backus iz SAD-a sa svojim je sinom redovito igrao računalnu igru Forza Horizon 3, a tada im je na pamet došla ideja da pokušaju izraditi svoj primjerak. Prvotna zamisao bila je napraviti klasičnu repliku uz pomoć kompanija koje se time bave, ali zatim se sjetio 3D printera. Nabavio je 650 dolara vrijedan QIDI Xpro 3D i krenuo na posao izrade niza dijelova sličnih onim na Lamborghiniju Aventadoru – omiljenom modelu svog sina.

Foto: Facebook @lasersterling

Automobil je u završnoj fazi izrade, a na videu možete vidjeti kako je već poprimio oblik talijanske jurilice. Što ga pokreće? Nažalost, replika se neće čuti kao originalni Aventador, budući da se ispod poklopca umjesto 6,5-litrenog V12 atmosfera nalazi 5,7-litreni LS1 motor iz Corvette. Ipak, dva dodatna turbopunjača dodatno će zapapriti stvari. Što se tiče šasije, Sterling ju je izradio sam, a automobil je odlučio postaviti na gevinde. Neki dijelovi posuđeni su od Audija (poput primjerice upravljača i prekidača), a ima i originalnih Lamborghinijevih dijelova, poput stakala i retrovizora...Profesor Backus odlučio je cijeli proces izrade replike Aventadora uz pomoć 3D printera zabilježiti kamerom:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:16