BENZIN vs. STRUJA

VIDEO: Rimac Concept One i Bugatti Veyron odmjerili snage na Jadranskoj magistrali

Nekad najbrži automobil na svijetu ipak nije mogao slijediti Rimčev Concept One...
 Wilton Classic & Supercar

Prije dva tjedna u Svetu Nedjelju je došao kamion s vrlo zanimljivom pošiljkom. U prikolici se naime nalazio Bugatti Veyron koji je došao "u posjetu" Rimcu. Mate Rimac se pobrinuo da njegov Concept One i Bugatti Veyron odmjere snage, a za to je odabrao i jednu od najljepših cesta u Lijepoj našoj. Riječ je o Jadranskoj magistrali na potezu između Karlobaga i Senja.

Dvojac je iz Zagreba krenuo u zoru, a za upravljačem Bugattija našao se Earl Pembroke, osnivač priredbe Wilton Classic & Supercars. Sve su zabilježili i kamerom i postavili na YouTube pa imamo prilike uživati u snimkama iz vožnje. U jednom trenutku Mate i Earl mijenjaju mjesta za upravljačem. Mate tako ulazi u nekad najbrži auto na svijetu, Bugatti Veyron, dok Earl ima priliku uvjeriti se u čudesna ubrzanja Rimčevog Concepta One.

Na dugim ravnim potezima može se vidjeti kako Bugatti ipak ne može pratiti ubrzanja. Mate ipak priznaje kako je oduvijek htio voziti Bugatti, te iako sam proizvodi električne automobile, s poštovanjem gleda na modele poput Veyrona. Prije nekoliko dana Mate je na svom Facebook profilu stavio sliku na kojoj se vidi kako su Veyron i Concept One odradili i utrku ubrzanja koja bi se također vrlo brzo mogla naći na YouTubeu. Budući da je dosad pobjedio i Ferrari LaFerrari i Porsche 918, rezultat ove utrke već je unaprijed prilično jasan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:34