SWAP GODINE

VIDEO: SOVJETSKI KIPER ZIL-130 IDE KAO NENAVOĐENA RAKETA I DRŽI LEKCIJE SUPERAUTIMA Tajna se nalazi ispod prednjeg poklopca, a ima oznaku M!

 
 Youtube screenshot

Ekipa s ruskog YouTube kanala AcademeG sudeći prema sadržaju jako se dobro zabavlja.

Izrađuju i dokumentiraju najrazličitije projektne automobile, a najaktualniji je kiper ZIL-130 s nesvakidašnjim pogonom.

Naime, dvojac s AcademeG kanala je u stari sovjetski kamion ugradila 4,4-litreni twin-turbo V8 stroj od gotovo 600 KS i 750 Nm iz modela BMW X5M. Usto dorađene su i kočnice, detalji u kabini (upravljač je od BMW, a), a poseban zvuk najprije odaje tajnu da nije riječ o običnom ZIL-u 130.

Kamion ZIL-130 u raznim varijantama proizvodio se u pogonima nedaleko Moskve od 1964. do 1994. i još uvijek nije rijetka pojava na cestama zemalja bivšeg Sovjetskog saveza gdje je na glasu kao masivno sporovozno „smetalo” na cestama.

No, to ne vrijedi za plavi kiper iz videa koji na semaforima uzima mjeru svima koji do 100 km/h iz stajanja stižu ispod iznad 5 sekundi, a zna održati i lekcije na 402 metra razvikanim jurilicama. Uostalom, pogledajte video...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:19