ŠTO MOGU NA TERENU?

VIDEO: SRAZ LEGENDARNIH TERENACA Pogledajte kako se Suzuki Jimny snašao u velikom testu protiv Mercedes G63 AMG i Jeepa Wranglera!

 
 YouTube screenshot Carwow

Suzuki Jimny osvojio je srca mnogih svojom jednostavnošću i impresivnih off road sposobnostima. Za „šaku novaca” kupci dobivaju zabavan model koji pritom izgleda atraktivno i simpatično, a na off roadu je kao kod kuće.

Ipak, kako se nosi s ozbiljnim igračima u klasi terenaca – Mercedesom G63 AMG i Jeepom Wranglerom.

Carwowo youtube screenshot

Na papiru su stvari prilično jasne – osim što koštaju nekoliko puta više od Jimnyja, gore navedeni primjerci pogonjeni su snažnijim motorima. Tako Mercedes G63 AMG ispod poklopca skriva 4,0-litreni twin-turbo V8 motor s 585 KS i vrtoglavih 850 Nm okretnog momenta koji mu pomažu da se izvuče iz svakakvih situacija.

Jeep Wrangler pogoni 2,0-litreni motor snage 272 KS uz 400 Nm okretnog momenta, dok Jimny snagu crpi iz 1,5-litrenog motora s niskih 101 KS i 130 Nm okretnog momenta. Razlike su dakle ogromne, no kako to izgleda u praksi provjerila je ekipa iz britanskog Carwow-a. Oni su ovaj trio podvrgnuli nizu testova, a za svaki od njih modelima su davali bodove.

Na kraju je borba bila itekako gusta, a voditelja Mata Watsona najviše je impresionirao upravo Jimny zbog nevjerojatnih sposobnosti. Utrka ubrzanja uzbrdo, prolazak neprohodnih terena, spuštanje uz „hill assist” i niz drugih „obračuna” pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:39