TA DVA MAGIČNA SLOVA RS

VIDEO. SUSRET GENERACIJA, evo koliko je drugačiji novi Audi RS4 u usporedbi sa 17 godina starijom prvom generacijom B5 RS4!

 
 Auditography

Kada na tržište izađe novi model, uvijek je zanimljivo vidjeti njegovog prethodnika, a posebno je zanimljivo kada se jedan uz drugog nađu nedavno predstavljeni Audi B9 RS4 i prva generacija, B5 RS4 koja je predstavljena daleke 1999. godine (konkretan primjerak je iz 2001. godine). Za video i odlične fotke zaslužna je ekipa sa YouTube kanala Auditography.

Foto: Auditography

Razlike su itekako prisutne, a sigurni smo kako će mnogi od vas (pogotovo oni stariji) reći kako im je B5 više prirastao srcu. I dok posljednju generaciju pogoni poznati 2,9-litreni V6 biturbo od 450 KS (isti kao primjerice u Audiju RS5), za pogon prve generacije brine se 2,7-litreni biturbo V6 koji je u serijskog verziji razvijao 381 KS, no ovdje je očito riječ o pojačanoj verziji koja (barem prema navodima autora videa) broji 460 KS što je i više od aktualnog modela.

Snaga se kod modela B5 prenosi putem ručnog mjenjača, dok novi RS4 očekivano dolazi isključivo s automatskim mjenjačem, a oba modela imaju Quattro pogon na sve kotače. Kako izgledaju jedan pored drugoga možete vidjeti u fotogaleriji kao i na videu. Dok "djed" nosi kultnu "Nogaro Blue" plavu, "unuk" nosi sve popularniju "Nardo Grey" sivu boju koja izgleda agresivno i odlično se uklapa s crnim detaljima. Ono što nas zanima je koji je vaš favorit:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:36