UZEO MU MJERU

VIDEO: TESLA UNIŠTIO FERRARI F12 U UBRZANJU Fanovi izvan sebe: 'kupim baterije u Kini, stavim u auto pa sam najbrži, nećeš ti inženjerskog postignuća'

 
 Youtube screenshot

I dok ovaj kratki video elektro fanovima navlači osmijeh od "uha do uha", većina vozača i tradicionalnih ljubitelja automobila uopće nije impresionirana, posebno ne ljubitelji plemenitih konja iz štale u Maranellu.

Naime, Tesla Model S P100D u utrci ubrzanja potpuno je deklasirao jednog od najboljih automobila svijeta - Ferrari F12 Berlinettu.

Međutim, ova dva automobila uopće nemaju ništa zajedničko osim ubrzanja izvan pameti (Ferrari 100 km/h hvata za 3 sekunde, a Tesla za 2,3 sekunde) pri čemu se Model S P100D pokazao bržim na "četvrt milje".

Ostaje pitanje: treba li se vozač Ferrarija osjećati glupo i neugodno jer sjedi u automobilu od 400.000 eura, a lekciju mu je održao električar koji stoji tek trećinu tog iznosa? Vjerojatno ne treba, jer riječ je o "kruškama i jabukama".

Istini za volju, Model S P100D je pakleno brz, jedan od najbržih automobila uopće, ali koja mu je svrha? Da li da laganom vožnjom pokušava postići što više kilometara s jednim punjenjem ili jurcanje s najbržima, ili oboje?

Sasvim je logično da električar "kreće odmah" zbog momenta koji je na raspolaganju - odmah, ali kako tvrde oktanoglavci, ikona tehnoloških freakova Tesla Model S P100D, nema ni jedan posto onoga što ima Ferrari F12: ekskluzivnost, tradiciju, ugrađeno inženjersko znanje i vještinu u gradnji motora te karizmu. O emociji i promjerice prepoznatljivom zvuku da se i ne govori...

Na koncu, odgovor na pitanje u koji bi bilo tko od nas od ova dva modela radije sjeo, najbolje zna svatko za sebe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 22:50