SNJEŽNA UTRKA

VIDEO: Tko je brži na snijegu, Tesla Model 3 ili električne motorne sanjke? Ishod je pomalo neočekivan!

 
 Youtube screenshot

Klasične utrke ubrzanja s različitim Teslama postale su već pomalo dosadne jer električni automobili skoro uvijek pobjeđuju one s motorima s unutarnjim izgaranjem.

No zato je uvijek zanimljivo vidjeti neku drugačiju utrku u kojoj Tesla možda neće imati toliko prednosti, bez obzira na svoj potencijal. Stoga je YouTube kanal Teslabjørn pripremio utrku u kojoj su na snijegu suočeni Tesla Model 3 i električne motorne sanjke.

Iako su motorne sanjke napravljene baš za snijeg i led, Model 3 ima poprilično veći okretni moment i dobre zimske gume pa bi rezultat mogao biti iznenađujuć.

Podsjetimo, Tesla Model 3 Performance ima 450 konjskih snaga i 639 Nm okretnoga momenta, a ta snaga se prenosi na sve kotače.

U normalnim uvjetima do 'stotke' ubrzava za 3,4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi oko 260 km/h. S druge strane, električne motorne sanjke eSled imaju oko sto konjskih snaga, masu od tek 270 kilograma te mogu postići brzinu 95 km/h.

S obzirom na to da u ovoj utrci nije namjera postići prevelike brzine, nego samo vidjeti usporedbu u ubrzanju, rezultat bi mogao biti poprilično neočekivan.

Cijelu utrku možete pogledati u video ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:03