SVE ZA LIKE

Video: YouTuber optužen za namjerno rušenje aviona za što više pregleda. Sada je pod istragom

Federalci su začuđeni što su sve neki sposobni uraditi da bi si podigli popularnost na mrežama, pa čak i srušiti avion

Youtuber u akciji

 Youtube screenshot

YouTuber i bivši olimpijski snowboarder optužen je da je namjerno srušio svoj avion zbog klikova, a američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) je otvorila istragu kako bi utvrdili što je zapravo napravio, piše portal The Drive.

Naime, Trevor Jacob bio je predmetom kritika na internetu nakon što je objavio video na YouTubeu gdje je skočio padobranom iz aviona Taylorcraft BL64 i snimio ga kako pada u brda Nacionalne šume Los Padres u blizini Cuyame u Kaliforniji.

Naime, tijekom leta motor Taylorcrafta je navodno izgubio snagu, ugasio se i nije se mogao ponovno pokrenuti. Jacob zatim usmjerava zrakoplov prema dolje i iskače, šaljući prazan zrakoplov ka tlu.

Jacob se nastavio snimati dok se spuštao i izjavio: "Zato uvijek letim s padobranom." Nakon toga je prošetao do olupine i pješačio sve dok ga farmer, kojemu pripisuje da mu je spasio život, nije pronašao.

Video cijelog događaja je objavljen na YouTubeu gdje je odmah počeo skupljati preglede i brzo dosegao milijun.

Također je prikupio više od 5000 komentara, od kojih su gamnogi prozivali da je lažirao nesreću. Komentari na video su u međuvremenu isključeni.

Ovdje je vrijedno napomenuti da neki sumnjaju da je video koji je trenutno na Jacobovom YouTubeu skraćena verzija onoga što je izvorno preneseno. Međutim, nekoliko segmenata može se pronaći kada se pogledaju drugi videozapisi koji su prenijeli YouTuberi i kritiziraju pilotovo postupanje u situaciji.

Za početak, prvi komentar o Jacobu koji "uvijek nosi padobran" objašnjava kako je to pogrešno. Nekoliko YouTubera potom je pregledalo videa koje je Jacob objavio, a gdje leti i primijetili su da ne mogu pronaći još jedan na kojem bivši olimpijski sportaš nosi padobran dok leti, a kamoli sportski padobran kakav je nosio na videu.

Vrijedi napomenuti da mnogi piloti malih zrakoplova općeg zrakoplovstva ne lete s padobranima, jer je prostor u kabini vrlo ograničen.

Iz videa su odabrane i druge čudne stavke, poput isključenog ventila za odabir goriva i kamere okrenute prema instrumentu koja se gasi neposredno prije nego što se pojavi problem s motorom.

Komentatori također ističu da mu mikrofon nije priključen, da nije imao razloga pješačiti do svog avion ako u njemu nije imao zalihe za hitne slučajeve.

Sada će o tome je li pad aviona bio lažan odlučiti federalci.

Znakovito je to i da je Taylorcraft BL64 kupljen otprilike mjesec dana prije nesreće kad je Jacob navodno rekao prethodnom vlasniku da će "učiniti nešto posebno" s avionom, ali nije precizirao što. Pokrenuta je istraga, a federalci su začuđeni što su sve neki sposobni uraditi da bi si podigli popularnost na mrežama, pa čak i srušiti avion...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. siječanj 2022 09:41