OSTAO BEZ AUTA

Vidjeli su nešto čudno: U Italiji carina zaplijenila Rolls-Royce zbog sjedala od krokodilske kože

Auto je zaplijenjen jer je uporaba kože krokodila zabranjena bez "potrebnih odobrenja" i odgovarajuće dokumentacije
Zaplijenjeni Rolls-Royce
 screenshot Instagram Agenzia ADM


Talijanska carina zaplijenila je u luci Livorno Rolls-Royce Phantom koji je bio poslan jednoj tvrtki u Rimu. Prema talijanskoj agenciji za carinske poslove ADM, automobil je uvezen iz Rusije, ali je utvrđeno da je opremljen naknadno "personaliziranim" interijerom od krokodilske kože na sjedalima, naslonima za ruke i na oblogama vrata.



Iako se nerijetko rijetko mogu vidjeti Rolls-Royce modeli s prilagođenim interijerom, krokodili su zaštićena životinjska vrsta, a trgovina predmetima s krokodilskom kožom regulirana je Konvencijom o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES).

image
Zaplijenjeni Rolls-Royce
screenshot Instagram Agenzia ADM

Iz agencije ADM za carinske poslove primijetili su kožna sjedala i zaplijenili auto jer je uporaba kože krokodila zabranjena bez "potrebnih odobrenja", točnije odgovarajuće dokumentacije, a što nije stiglo s automobilom.
Sada naručitelj iz Rima razmatra mogućnost uklanjanja kože krokodila kao jedini način da sjedne u automobil.
Iz agencije ADM rekli su da je "sve više oduzimanja robe i predmeta dobivenih upotrebom zaštićenih ili ugroženih vrsta", pa su u velikoj pripravnosti za ovu vrstu kaznenog djela. Naravno, vjerojatno je lako uočiti kada roba stigne u obliku ultraluksuznog automobila s unutrašnjošću od krokodilove kože.

image
Zaplijenjeni Rolls-Royce
screenshot Instagram Agenzia ADM

Također treba napomenuti da je u Rusiji kod personalizacije automobilskih interijera "samo nebo granica" pa podsjećamo na skandal u koji je bio umješan latvijski proizvođač blindiranih masivnih terenaca Dartz zbog ponude personaliziranih sjedala presvučenih kožom kitova penisa, što je izazvalo bijes ne samo udruga za zaštitu životinja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:32