aktualno

Više snage, manje kila: Audi RS6 Avant i RS7 Sportback dobili nove poboljšane izvedbe

RS6 Avant i RS7 Sportback su već sada dosta snažni, ali to nije spriječilo Audi da predstavi nove snažnije varijante

2023. Audi RS7 Sportback i RS6 Avant Performance

 Audi

RS6 Avant i RS7 Sportback su već sada dosta snažni, ali to nije spriječilo Audi da predstavi nove varijante. Predviđeni za lansiranje 8. prosinca za 135.000 eura (1,02 milijuna kuna) u Njemačkoj, modeli su opremljeni nadograđenim 4,0-litrenim V8 motorom koji ima veće turbopunjače kao i povećani tlak prednabijanja. Zahvaljujući ovim promjenama, motor razvija dodatnih 30 KS (22 kW) i 50 Nm okretnog momenta.

image

2023. Audi RS7 Sportback i RS6 Avant Performance

Audi

Dodatna snaga dovodi njihovu ukupnu snagu do impresivnih 630 KS (463 kW) i 850 Nm okretnog momenta. To modelima omogućuje ubrzanje od 0-100 km/h za 3,4 sekunde, što je 0,2 sekunde brže od standardnih modela. Oba automobila dolaze opremljena RS Dynamic paketom, koji dodaje dinamično upravljanje svim kotačima, stražnji quattro sportski diferencijal i povećanu maksimalnu brzinu od 280 km/h.

image

2023. Audi RS7 Sportback i RS6 Avant Performance

Audi

Kupci koji traže više performansi mogu se odlučiti za RS Dynamic Package Plus, koji uključuje karbonsko keramički kočioni sustav koji je 34 kg lakši od čeličnog. Opcijski paket također povećava najveću brzinu na 305 km/h. Poboljšanja performansi tu ne završavaju jer oba modela gube izolaciju, tako da vozači mogu bolje čuti twin-turbo V8. Promjena također rezultira gubitkom težine od 8 kg, što čini RS7 teškim 2065 kg, dok RS6 Avant po novom teži 2090 kg.

image

2023. Audi RS6 Avant Performance

Audi

S druge strane, tu je novi samoblokirajući središnji diferencijal koji je "lakši i kompaktniji" za poboljšanu dinamiku vožnje. Upravljački sustav također je nadograđen kako bi bio "precizniji", dok automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa sada pruža brže promjene brzina.

image

2023. Audi RS7 Sportback Performance

Audi

Što se tiče stila, izvedbene varijante voze se na 21-inčnim aluminijskim kotačima koji imaju zvjezdasti dizajn s deset krakova. Kupci se također mogu odlučiti za veće 22-inčne naplatke koji su dostupni u različitim nijansama - od mat crne do mat zlatne - i imaju motosport dizajn koji pomaže u hlađenju kočnica.

image

2023. Audi RS6 Avant Performance

Audi

Kupci će također pronaći revidiranu paletu boja koja sada uključuje mat i metalik Ascari Blue kao i mat Dew Silver. Modeli također imaju mat sive vanjske akcente, iako će biti dostupan i mat karbonski paket.

image

2023. Audi RS7 Sportback Performance

Audi

U unutrašnjosti, tradicionalnim crvenim i sivim detaljima pridružena je nova plava opcija. Ona donosi plave kontrastne šavove na upravljaču obloženom alcantarom, podnim prostirkama i središnjoj konzoli. Pridružuju im se plavi sigurnosni pojasevi i perforirana kožna sjedala Valcona s plavim kontrastnim šavovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:45