JEFTINIJE DO FERRARIJA

VJERNA REPLIKA: "FERRARI 288 GTO" koji se temelji na Toyoti MR2 prodaje se na eBayu za 30 tisuća funti

Kao osnova mu je poslužila Toyota MR2, dok je za pogon zadužen Toyotin 3VZ-FE 3,0-litreni V6 motor. Vlasnik potrudio oko detalja, pa su tako primjerice primjerice prednja i stražnja svjetla te maglenke preuzete s originalnog modela!
 eBay

Ferrari 288 GTO ima status legende i kao takav izaziva divljenje i strahopoštovanje svih ljubitelja talijanske marke. Podsjetimo, Ferrari je u 288 GTO odlučio staviti V8 motor sa 2 turbo punjača ukupne snage 406 KS. Riječ je o prvom cestovnom automobilu koji je postizao brzinu veću od 300 km/h, a mnogima je i dan danas to najdraži Ferrarijev model. Ipak, zbog svega navedenog 288 GTO je dobio status legende, a danas mu se cijene kreću u skladu s tim, pa kolekcionari nerijetko keširaju nekoliko milijuna dolara da bi postali vlasnici. Ipak, postoji i drugačiji način da bi postali vlasnici "Ferrarija 288 GTO".

Foto: eBay

Ovaj vlasnik je naime odlučio improvizirati i napraviti prilično vjernu repliku. Kao osnova mu je poslužila Toyota MR2, dok je za pogon zadužen Toyotin 3VZ-FE 3,0-litreni V6 motor. Sa slika možemo vidjeti da se vlasnik potrudio oko detalja, pa su tako primjerice primjerice prednja i stražnja svjetla te maglenke preuzete s originalnog modela! Uz to, izrađen je novi ispušni sustav sa nastavcima kao i kod legendarnog Ferrarija. U unutrašnjosti se nalaze kožna sjedala preuzeta s Mazde MX-5, a za potpuni dojam promijenjena je čak i instrumentna ploča. Ovaj primjerak trenutno se prodaje na eBayu. Cijena iznosi 30 tisuća funti, puno pristupačnije nego nekoliko milijuna dolara koliko stoji original...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:25