atrakcija u prometu

Vozačku karijeru započeo je na traktoru: Sada jedan od najboljih nogometaša svijeta ima novu jurilicu

Kako se norveški golgeter transformirao u pravog kolekcionara rijetkih automobilskih dragulja

Erling Haaland na traktoru

 Erling Haaland X

Erling Haaland, slavni napadač Manchester Cityja i reprezentacije Norveške, svojim automobilskim arsenalom zadivljuje ljubitelje brzine. Iako mu tekuća sezona nije najsjajnija zbog ozljeda koje su ga udaljile s terena više od mjesec i pol, Haalandova statistika ostaje impresivna. U 31 nastupu za svoj klub, uspio je mrežu zatresti 29 puta.

image

Erling Haaland slavi gol

AFP

Sa samo 23 godine, ovaj napadački virtuoz smatra se jednim od najboljih svjetskih nogometaša, s tjednom plaćom od 850.000 funti, čime prednjači u Premier ligi. Osim gastronomskih užitaka, poput uvoza vrhunskog lososa iz Norveške, Haaland se predaje i svojoj strasti prema automobilima, što mu osigurava jednu od najzavidnijih kolekcija među nogometnim zvijezdama.

Međutim, nije uvijek bilo teko. Njegovo je djetinjstvo bilo obilježeno radom na polju za upravljačem traktora, što predstavlja kontrast njegovoj sadašnjoj ljubavi prema vrhunskim sportskim vozilima.

Jedan od njegovih najnovijih dragulja je Mercedes AMG One, hibrid koji moć crpi iz kombinacije električnih motora i motora s unutarnjim izgaranjem, dostižući brzinu od 352 km/h. Inspiriran F1 tehnologijom, ovaj model predstavlja vrhunac automobilske industrije, dostupan samo odabranima, uključujući Haalanda.

image

Mercedes AMG One

Osim toga, Haalandova garaža sada bogatija je za rijetki dragulj Ferrari Monza SP2, dvosjed koji odaje počast Ferrarijevim legendarnim trkaćim modelima iz 1950-ih.

Sa snagom od 799 KS koliko razvija njegov atmosferski V12 motor, nudi nezaboravno iskustvo vožnje, bez vjetrobranskog stakla, što ga čini ekskluzivnim izborom među nogometnim elitama. Isti automobili od nogometaša ima samo šveđski bivši nogometaš Zlatan Ibrahimović.

Ova priča o uspjehu, od skromnih početaka do vlasnika nekih od najprestižnijih automobila na svijetu simbolizira Haalandovu strast i predanost ne samo na terenu nego i izvan njega, dokazujući da su snovi dostižni uz talent, rad i malo luksuza na četiri kotača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:10