PONUDIO PREMALO

Vrijedi kao tri LaFerrarija: Za Plymouth iz 1971. ponudio 4,8 milijuna dolara. Odbili su ga...

Čak ni ponuda od 4,8 milijuna dolara nije bila dovoljna za kupnju ovog kabrioleta Plymouth Hemi Cuda iz ‘71.
Plymouth Hemi Cuda Cabriolet
 Mecum

Koliko danas vrijede posebne verzije kultnih američkih muscle automobila možda najbolje pokazuje ovaj primjer. Naime, rijetka kabriolet izvedba Plymoutha Hemi Cuda iz 1971. dobila je ponudu od 4,8 milijuna dolara na aukciji "Indy Mecum" prošlog tjedna. Međutim, nije bilo dovoljno...

image
Plymouth Hemi Cuda Cabriolet
Mecum

Procjene prije dražbe ukazivale su na to da će se automobil vjerojatno prodati za između 5,75 i 6,5 milijuna dolara, ali ta procjena nije postignuta.

Sada se možda pitate zašto bi netko bio spreman platiti toliko za 'Cudu? Pa, postoji nekoliko razloga za to, otkriva opis konkretnog automobila.

image
Plymouth Hemi Cuda Cabriolet
Mecum

Ovo je jedan od samo 12 ikad proizvedenih kabriolet varijanti legendarnog muscle automobila Hemi Cuda iz 1971. godine, a od njih je samo 7 bilo izrađeno za američko tržište. Također je to samo jedan od 3 opremljen tvorničkim četverostupanjskim ručnim mjenjačem i jedini je lakiran u Winchester sivu boju.

image
Plymouth Hemi Cuda Cabriolet
Mecum

Automobil je izvorno izvezen u Francusku, a 1993.godine je prodan novom vlasniku koji ga je vratio u SAD. gdje je kasnije prodan sadašnjem vlasniku, gdje ostaje u njegovoj kolekciji već 20 godina. Štoviše, ovaj kabriolet Plymouth Hemi Cuda primjer je podudaranja brojeva šasije i originalnosti, a još je u njemu izvorni "426 Hemi V8". Do sada je u svom dugom životu prešao tek 98.553 kilometara.

image
Plymouth Hemi Cuda Cabriolet
Mecum

Od posebnosti se izdvaja kontrastna boja karoserije kao i set "Rallye" kotača s gumama Goodyear Polyglas GT F60-15. U kabini se nalaze crne presvlake, ručica mjenjača "Hurst Piston", sportski upravljač s tri kraka i razni drveni naglasci.

image
Plymouth Hemi Cuda Cabriolet
Mecum

Ako Mecum uspije ispregovarati o višoj cijeni automobila, vjerojatno će se i prodati. Ako ne, u budućnosti ćemo ovaj pola stoljeća star američki automobil možda vidjeti na nekoj drugoj dražbi s istim traženim iznosom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:17