NE POKUŠAVAJTE OVO KOD KUĆE!

YAMAHA JE OBJAVILA BIZARAN TWEET: Proizvođač glazbene opreme upozorava kupce da se ne zatvaraju u njihove kutije s instrumentima poput Carlosa Ghosna!

 
Ilustracija
 Profimedia

Kad je bivši šef Nissana Carlos Ghosn u stilu najspretnijeg špijuna pobjegao iz Japana krajem 2019. godine, gdje je izdržavao kućni pritvor do suđenja za tešku financijsku pronevjeru, navodno je to učinio sakrivši se u modificiranu kutiju za glazbeni instrument.

Pritom je kutija unaprijed bila pripremljena te ojačana kako bi zadržala težinu čovjeka te izbušena rupama kako bi Ghosn mogao disati.

Daleko je to "sofisticiranija" kutija od onih koje se mogu kupiti u trgovinama s glazbenom opremom te nije poznato tko je "doradio" konkretan sanduk.

No ipak, Yamaha kao proizvođač glazbenih instrumenata i opreme želi da znate da kopiranje vratolomija bivšeg šefa Nissana, u njihovim kutijama nikako nije preporučljivo.

"Nećemo spominjati razlog, ali bilo je mnogo tweetova o penjanju ili zatvaranju unutar velikih kutija za glazbene instrumente", osvanulo je u subotu na jednom od korporacijskih Twitter računa Yamahe. Upozorenje nakon mogućeg nesretnog slučaja bilo bi prekasno, pa molimo da se ne pokušavate zatvarati", dodali su u tweetu.

"Kutijes glazbenim instrumentima i audio uređajima dizajnirane su za držanje glazbenih instrumenata i audio opreme. Molimo pravilno ih koristite", dodala je tvrtka u sljedećem tweetu.

Carlos Ghosn speaks at a news conference held at Lebanon's press syndicate headquarters on January 8, 2020 in Beirut, Lebanon. Ghosn, a veteran of the auto industry, was arrested for financial misconduct and accusations he underreported his compensation between 2011 and 2015 by more than 5 billion yen and used company assets for personal use. Since arriving in his native Lebanon after skipping bail in Japan almost a week ago, the 65-year-old businessman has given few media statements., Image: 491629795, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Abd Rabbo Ammar/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Abd Rabbo Ammar/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Podsjetimo se, za poslovnu "mustru" s tri putovnice (Libanonska, Francuska i Brazilska) od kojih na kraju zbog pritvora i nije imao koristi, vjerovalo se da je iz kuće gdje je izdržavao pritvor pobjegao u kutiji kontrabasa te se potom prošlog tjedna pojavio u Bejrutu, u ljetnikovcu kojeg je navodno za njega bio kupio Nissan.

Ghosn je pritom iskoristio svoju novo pronađenu slobodu kako bi optužio svoje bivše Nissanove kolege da su krivotvorili dokaze kako bi ga se poslovno sahranilo prema "rigoroznom japanskom pravosudnom sustavu". Potom je u svom stilu to usporedio s napadom carskog Japana na Pearl Harbour 1941. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:52