BMW ZA PURISTE

ZA SVE ONE KOJIMA JE NOVI BMW SERIJE 1 previše pitom: Manhart nudi prethodnika sa stražnjim pogonom i čak 435 KS!

 
 Manhart

BMW je nedavno predstavio novu generaciju Serije 1 koja je izazvala različite reakcije – prije svega kod purista koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da je stražnji pogon otišao u povijest, a mijenjaju ga verzije s prednjim pogonom, odnosno xDrive-om. Vrhunac ponude pritom je M135i sa 2,0-litrenim motorom od 306 KS i pogonom na sve kotače. Za sve one koji žele nešto paprenije i više vozački orijentirano – tu je najnoviji projekt tuning kuće Manhart. Oni naime nude prethodnu generaciju BMW Serije 1 (koja dolazi sa stražnjim pogonom) sa čak 435 KS i 644 Nm okretnog momenta! To su postigli optimizacijom 3,0-litrenog rednog šestaka iz modela M140i koji serijski dolazi s 340 KS i 500 Nm okretnog momenta. Iako službene brojke vezane uz ubrzanje nisu objavljene, jasno je kako će one biti debelo ispod 4,6 sekundi koliko treba serijskoj izvedbi.

Foto: Manhart

Da lude performanse prati i prodoran zvuk brine se novi ispušni sustav sa dvostrukim nastavcima od 90 mm. Tu su i KW gevinde sa dvostrukom ulogom – za bolje držanje na cesti ali i još agresivniji izgled. U Manhartu su se stvarno potrudili, pa se tako nude i nove kočnice, 19-inčni naplaci dostupni su mat crnoj ili srebrnoj varijanti, kao i karbonski dodaci na prednjem odbojniku.

U unutrašnjosti su stvari više manje nepromijenjene, a novost je dodati zaslon ugrađen umjesto otvora za klimu na kojem je moguće vidjeti detalje poput G-sile, trenutne snage i momenta...U svakom slučaju, pravi konkurent za primjerice novi Mercedes A45 AMG S i ostatak društva kompakata s 400 i više KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:01