MODIFIKACIJA SNOVA

Zaboravite Aventadora i Pistu: Ovo je ozbiljno brz BMW M2 Competition s vrtoglavih 740 KS!

Napravljene su mnoge preinake na vanjštini poput proširenja karoserije, a korišteni su dijelovi od karbonskih vlakana
BMW M2 Competition Finale Edition
 lightweight-performance.de

Kako M3 ili M4 postaju sve veći, teži i skuplji nego ikad, sve privlačnija opcija 'M' automobila postaje manji M2 Competition. Nadalje, ovaj primjerak može poslužiti kao dokaz da se modifikacijama mogu postignuti veoma ozbiljni brojevi.

Lightweight Performance, njemačka autokuća specijalizirana za BMW, pretvorila je M2 Competition kakvog znamo u mnogo bržu verziju s boljim upravljanjem, nazvavši ga "Finale Edition".

image
BMW M2 Competition Finale Edition
lightweight-performance.de

Njemačka tuning kuća pozabavila se s 3,0-litrenim rednom šestaku s dva turbopunjača, koji je prvi put korišten u F80 M3 i F82 M4. Glavna promjena je dodatni par turbopunjača, a promijenjen je i kompletan ispušni sustav. Sva ta igra rezultirala je sa 740 konjskih snaga i 880 Nm okretnog momenta.

image
BMW M2 Competition Finale Edition
lightweight-performance.de

Posao nije stao na preinakama motora, jer je Lightweight Performance ugradio Eibachov Pro Street Multi sustav ovjesa čiji je glavni prioritet prikladnost za svakodnevnu upotrebu i BMW-ov M Performance kočioni sustav s prilagođenim kompletom za hlađenje.

Napravljene su mnoge preinake na vanjštini, a korišteni su dijelovi od karbonskih vlakana – krov, blatobrani, GTS poklopac motora, trodijelni prednji razdjelnik te stražnji CS spojler i difuzor. Svu snagu na cestu prenose kotači s Titan 7 kovanim 19-inčnim alu naplatcima.

image
BMW M2 Competition Finale Edition
lightweight-performance.de

U unutrašnjosti dominiraju četiri pojedinačna sjedala s CS komponentama poput najfinije kože i alcantare s ugrađenim grijanjem i straga. Detalji od alcantare vidljivu su i na CS upravljaču, a kroz cijeli interijer vidljivu su detalji od karbonskih vlakana (paneli vrata, trim linija, i kompletna središnja konzola). Anodizirana plava boja ističe elemente poput manualnog kratkog mjenjača, pedala i pokojeg gumba.

image
BMW M2 Competition Finale Edition
lightweight-performance.de

Iako ime daje sugerirati, Finale Edition nije kraj priče sa F87 za tim Lightweight Performanca. Tuning kuća objavila je kako u sljedećih nekoliko godina planiraju mali coupe učiniti još bržim, lakšim i individualnijim, a otvorena je i komunikacija s M2 "Centrom kompetencija" smještenim u Sinnu. Nažalost, tuner još nije objavio performanse ovog stroja, no ne sumnjamo da su izuzetne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 17:54