VIDEO

ZAČEPILI USTA SVIMA KOJI NEGODUJU ZBOG BMW-ovog motora u Toyoti Supri: snaga veća od tvorničkih 340 KS, a uz tuning bez problema raste na 450 KS!

 
 Car Throttle Youtube screenshot

Ekipa iz britanskog CarThrottlea na test je dobila novu Toyotu Supru, a jedna od prvih stvari koje su odlučili napraviti jest provjera snage japanskog roadstera na valjcima. Podsjetimo, ispod poklopca se nalazi BMW-ov motor (što mnogima smeta, no riječ je o odličnom motoru koji uz to ima i mnogo potencijala, o čemu više detalja nešto kasnije) koji prema tvorničkim podacima broji 340 KS uz 500 Nm okretnog momenta. Kako to izgleda u praksi? Pogledajte video:

Supra je na valjcima pokazala svoj potencijal, pa je tako računalo na ekranu ispisalo brojku od 376 KS uz 555 Nm okretnog momenta. Prilično impresivno, a ljubitelji tuninga bit će oduševljeni činjenicom kako to nije maksimum, budući da motor ima puno potencijala za povećanje snage. Koliko točno? Prema riječima gospodina Charlieja iz kompanije Surrey Rolling Road, snaga ovog motora može se bez većih problema povećati na preko 450 KS! Time je začepio usta svima koji su negodovali zbog ugradnje BMW-ovog agregata u japansku jurilicu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:58