MOĆNA IGRAČKA

Zaplijenjen uličnom trkaču: Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye od 1080 KS sada vozi policija!

Teksaško odjeljenje za javnu sigurnost (DPS) otkrilo je da je ovaj Hellcat nadograđen na preko 1080 KS i da je zapravo zaplijenjen

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

 Facebook Screenshot

Policija u Teksasu ima novu moćnu igračku za hvatanje kriminalaca - Dodge Challenger SRT Hellcat. Međutim, on je daleko od standardnog Hellcata.

image

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Facebook Screenshot

Tvornički Challenger SRT Hellcat iz tvornice izlazi sa 6,2-litrenim kompresorskim V8 koji razvija više od 700 KS. Teksaško odjeljenje za javnu sigurnost (DPS) otkrilo je da je ovaj Hellcat nadograđen na preko 1080 KS i da je zapravo zaplijenjen prije nego što ga je sudac dodijelio policiji.

image

Objava na Facebooku

Facebook Screenshot

Prema Texas DPS-u, ovog Hellcata iz 2020. godine policija je zaplijenila u travnju 2021. nakon što je vozač sudjelovao u opasnim uličnim utrkama i bježao od službenika za provođenje zakona brzinom od 258 km/h. "Prvo je bježao od policije, a sada služi za hvatanje kriminalaca u Teksasu", navode iz jedinice.

image

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Facebook Screenshot

S obzirom na njegovu novu ulogu u služenju zajednici, moćni Challenger dobio je crno-bijelu livreju koja mu savršeno pristaje.

Vozila visokih performansi koja se pridružuju policijskim voznim parkovima često su to više zbog promocije, ali čini se da je uloga ovog Challengera mnogo ozbiljnija.

image

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Facebook Screenshot

Može li se njime uhvatiti ulične trkače? To je svakako nešto što bismo voljeli vidjeti, ali svaki službenik koji sjedne za njegov upravljač vjerojatno mora proći posebnu obuku kako bi bio siguran da može podnijeti svu tu snagu.

Nije spomenuto koje su nadogradnje napravljene na Challengerovom pogonskom sklopu, ali pretpostavljamo da je riječ o većem superchargeru uz neke druge promjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 03:56