AKTUALNO

IWC Međunarodni oktanski spektakl u Areni Zagreb

Međunarodna utrka IWC po prvi će se puta održati u Hrvatskoj 08. prosinca 2012. godine u zagrebačkoj Areni

Utrka prvaka je kruna završetka automobilističke sezone na kojoj će nastupiti 38 ovogodišnjih osvajača europskih i nacionalnih automobilističkih prvenstava, među kojima su osvajači dijamantnih i zlatnih kaciga sa brdskih i kružnih staza te sa rally natjecanja. Ukratko, na utrci nastupaju prvaci iz 2012. godine što je ujedno i razlog održavanja utrke u prosincu tj. na kraju godine.

Želja organizatora je popularizirati automobilzam u našoj regiji, a Zagreb i Hrvatska zaslužuju ovakav spektakl i napokon će publika na jednome mjestu imati priliku upoznati svjetske, europske i hrvatske automobiliste.

Svaki novi događaj upotpunjuje ponudu Zagreba, tako i ovaj događaj koji će okupiti natjecatelje iz cijele Europe. U cilju postizanja vrhunskog spektakla organizator će u dvorani pripremiti ekstremno brzu i zahtjevnu pistu sve kako bi vozači gledateljima demonstrirali sva svoja stečena iskustava i znanje potrebno za osvajanje prestižne titule.

U uvodnom neobaveznom dijelu natjecanja dio vozača će nastupiti u svojim natjecateljskim automobilima u kojima su osvojili ovogodišnja prvenstva što je zagarantirani spektakl, a osam najsretnijih gledatelja imati priliku biti suvozač i postati sastavni dio spektakla.

Glavni dio natjecanja vozači će se istovremeno natjecati u parovima u istim automobilima, na istoj pisti i identičnim uvjetima što omogućuje jasan prikaz istinskog prvaka koji će se svojom pobjedom upisati u IWC automobilističku povijest.

Od natjecateljskih automobila u kojima će se vozači natjecati izdvajamo Audi R8, Renault Clio Sport Cup i Fiat Grande Punto Cup koji su samo dio broja automobila i spektakla koji očekuje posjetitelje IWC-a u Areni. Od samoga početka natjecanja ova iznimno napeta i ekstremna manifestacija obećava vam veliku dozu napetosti, neizvjesnosti i adrenalina, a ukupan doživljaj zaokružujemo jednako atraktivnim popratnim sadržajima unutar dvorane Arena gdje će publika imati priliku razgledavati nove modele vozila, motorsport proizvode i opremu.

Na stazi će svoje znanje, vrline i iskustva odmjeriti hrvatski prvaci Niko Pulić, Ante Alduk, Dean Dimitrijević, Robert Bradarić, Damir Mašić, Juraj Šebalj, Janoz Silazgy, Tomislav Muhvić, Juraj Puškar, Damir Habazin, Nenad Lončarić, Maro Slade, Vilim Prodan, Goran Sertić, Ivan Pokos, Saša Černeka, Valter Nežić, Žarko Knego, Jurica Majić, Đivo Franić, Maro Franić, Maro Barović, Mario Jurišić , Sebastijan Čepar te mnogi europskih prvaci iz svih automobilističkih disciplina od kojih je dolazak najavio Piero Longhi(I), Luca Rossetti(I), Felix Pailer(A), Mikica Vesnić(SRB), Raffael Sulzinger(D), Mark Wallenwein(D), Dušan Borković(SRB), Pavel Valoušek(CZ), Martin Semerad(CZ), Martin Koiš(SK), Marko Jeram(GB/SLO), Zoran Kastratović(SRB), Boris Miljević(BiH)...

Na utrci će nastupiti i juniori Filip Magdić , Niki Belohradski, Ivan Pulić, Hrvoje Čikor, Kristijan Habulin, Saša Radola, Davor Mihelić, Bojan Tomić, Sven Gorup i Dino Butorac. Posebno ističemo na veliko dodatno iznenađenje večeri koje priređuje organizator. Za iznenađenje večeri odazvalo se preko 20 vrhunskih automobilista u zadnjih 30 godina koji su svojim nastupima osvajali simpatije širom Europe i Hrvatske.

Program natjecanja 08. prosinca 2012.

15.00-16.00 Kvalifikacijske utrke NACIONALNI JUNIOR CUP, juniorska konkurencija (do 24.g.)

16.00-17.00 Kvalifikacijske utrke NACIONALNI CUP

17.00-17.30 Probne vožnje za INTER CUP vozače koji nisu trenirali u petak

18.00-18.30 Svečano otvaranje natjecanja i predstavljanje natjecatelja

18.30 Start prvog natjecateljskog para

22.30-22.45 Finale NACIONALNOG CUP-a i INTERNACIONALNOG CUP-a

22.45-23.15 Finale JUNIOR CUP

23.15-23.30 IWC finale

23.45Svečano proglašenje rezultata i podjela nagrada

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:39