ZAKON JE ZAKON

KAZNA MJESECA: ZAGRIJAVAO AUTOMOBIL ispred kuće, mora platiti 128 dolara!

Ustaljena praksa zimi da prije čišćenja automobila od snijega upalimo automobil kako bi se zagrijao, ili ga jednostavno upalimo ispred kuće i čekamo nekoliko minuta da se zagrije, u Americi se strogo kažnjava, a razlog nije ekologija

Nikome se ne sjeda u hladan automobil na ovim debelim minusima, pa je 24-godišnjem mladiću Nicku Tayloru iz države Michigan palo na pamet, što bi se zimi moglo nazvati nekom rutinom, da ostavi automobil upaljen ispred kuće kako bi se zagrijao. Početak vožnje u barem malo zagrijanom automobilu ipak je bitno ugodniji, svi ćete se složiti.

No, Nick se neugodno iznenadio kada je za brisačem ugledao kaznu od 128 dolara koju mu je ostavio policajac! Fotografirao je kaznu i podijelio fotografiju s prijateljima na svom Facebook profilu ni sam ne vjerujući da je dobio kaznu jer je upalio automobil ispred kuće i vratio se i z kučedo automobila nakon nekoliko munuta. No ipak, ovdje se ne radi o ekologiji, već je nesretni Nick kaznu dobio iz drugog razloga.

U državi Michigan je, naime, zabranjeno ostaviti upaljen i otključan automobil bez nadzora na javnoj površini, jer to prema zakonodavcima djeluje kao svojevrsna pozivnica lopovima da ga ukradu, pa tada policijske potjere u opasnost dovode živote svih sudionika, ali se i razbacuje novac poreznih obveznika, jer to i nešto košta. Šef lokalne policije iz tog je razloga svim policajcima na terenu izdao izričito naređenje da se takvi slučajevi strogo kažnjavaju. Mislite li da bi ovakvo kažnjavanje prošlo i kod nas?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:42