"OVO NIJE SALON AUTOMOBILA"

NEOBIČNA ODLUKA: Volvo će na salonu u Los Angelesu imati štand bez ijednog izloženog automobila, evo i zašto!

 
 / Volvo

Saloni automobila sve više gube na značaju, a drugačiji načini promocije poput primjerice društvenih mreža i manjih prezentacija namijenjenih ciljanim grupama zauzimaju njihovo mjesto. Ipak, veliki saloni poput Ženeve, Frankfurta i Los Angelesa i dalje imaju veliki značaj i okupljaju velik broj ljudi. Volvo je tako odlučio ipak pojaviti se u Los Angelesu (za razliku od Pariza na kojem ih nije bilo), no u neobičnom obliku. Naime, njihov štand neće imati niti jedan automobil. Da, dobro ste pročitali, na štandu Volva nećete moći (barem u fizičkom obliku) vidjeti niti jedan njihov aktualni model. Što će onda prikazivati?

Volvo

U središtu će biti skulptura (sa slike) na kojoj će pisati "This Is Not A Car" ("ovo nije automobila"), a na zaslonima će prikazati svoje nove usluge, poput usluge pretplate na automobile koju želi sve veći broj ljudi (o tome smo već pisali stoga više detalja možete pročitati ovdje), car-sharinga, in-car delivery usluge (paket s Amazona stiže direktno u prtljažnik vašeg automobila) te naravno autonomnu vožnju.

Volvo

"Vrijeme je da počnemo razgovarati o budućnosti automobila i mobilnosti. Umjesto da prikažemo konceptni auto, došli smo ovdje razgovarati o konceptu automobila budućnosti. Znamo da nećemo osvojiti "car of the show" nagradu za najbolji automobil, no ovo ionako nije salon automobila (aludirajući pritom na sam naziv salona ove godine - "Automobility LA")", izjavio je Mårten Levenstam iz Volva.

Volvo

"Naša industrija se mijenja. Umjesto da samo proizvodimo i prodajemo automobile, želimo našim kupcima omogućiti slobodu kretanja na novi i održivi način. Našim kupcima i korisnicima tako nudimo pristup automobilu i nove atraktivne usluge kada god to požele", izjavio je izvršni direktor kompanije Håkan Samuelsson. Pritom je prije svega mislio na pretplatu na automobile putem koje se XC40 nudi za 650 dolara mjesečno, a nakon dvije godine obnovom ugovora dobiva se novi automobil. Pritom nema troškova servisa budući da ih pokriva Volvo. Prilično cool, zar ne?

Volvo

U svakom slučaju, s nestrpljenjem čekamo salon u Los Angelesu da bi, između ostalog, vidjeli i kako će reagirati posjetitelji na ovakav štand...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:14