PREMIJERA U PARIZU

PEUGEOT RCZ Minimalne vizualne promjene

Redizajnirana izvedba cilja na starije kupce, dok su mlađoj klijenteli Francuzi ponudili model 208 GTI

Na domaćem terenu u Parizu Peugeot će nastupiti u jakom sastavu.

Uz modele 301 i 208 GTI, te koncepte 2008 i Onyx, francuski proizvođač će na Salonu automobila predstaviti i redizajniranu izvedbu RCZ-a.

Nešto više od dvije godine nakon predstavljanja izvornog modela, Peugeot je odlučio vizualno uljepšati svoj 2+2 kupe, no već na prvi pogled jasno je da su izostali radikalni kirurški rezovi.

Najvažnije (jedine) promjene vidljive su na prednjem dijelu gdje je RCZ dobio novi branik, novu masku te redizajnirana svjetla. Također, na izmjenjenom prednjem poklopcu od sada je i novi logo francuskog proizvođača. Ljubitelji sportskog kupea možda će ostati razočarani činjenicom da su to ujedno i sve novosti.

Stražnji dio nije mijenjan, kao niti izgled interijera u kojem će ipak biti ponuđeni nešto kvalitetniji materijali. Isto je s ponudom motora koja ostaje identična aktualnoj. Uz benzince sa 155 i 200 KS, RCZ je dostupan i sa jedinim dizelašem koji razvija 160 KS.

Unatoč kritikama da se gotovo ništa nije promijenilo, minimalne korekcije francuzi su napravili ciljano. Naime, redizajnirana izvedba RCZ-a od sada očito cilja na starije, ozbiljnije kupce, dok su mlađim klijentima željnim agresivnog dizajna Francuzi ponudili novu 208-icu u GTI varijanti.

Više informacija o redizajniranom RCZ-u biti će poznato na Salonu automobila u Parizu gdje će na istom izložbenom prostoru Peugeot predstaviti i konceptni RCZ-R kojeg pokreće novi 1.6 litreni THP motor sa 260 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:40