NOVI SUZUKI

Počela prodaja novog Swifta: Dostupan 1,2-litrenim benzinac i dva paketa opreme

Iako se izvana ne čini znatno drukčijim od prethodnika, novi Swift zapravo je osjetno poboljšan u gotovo svakom bitnom pogledu

Swift je bitan model za Suzuki. Od 2004. godine, kad je na tržište stigao prethodnik, japanska tvrtka prodala ih je oko 1,8 milijuna diljem svijeta. S obzirom na njegov velik uspjeh, ne čudi previše što se kod prvog susreta čini da japanski stručnjaci nisu naizgled nešto posebno mijenjali.

No, prvi pogled zavarava. Ovo je potpuno novi model čija je prodaja na hrvatskom tržištu počela tijekom listopada. Dizajn je doživio tek neznatnu evoluciju, no novi Swift nastao je na potpuno novoj platformi, ima 50 mm duži međuosovinski razmak te 90 mm dužu karoseriju, što oslobađa više prostora u temeljito dorađenom interijeru.

Swift je početkom prodaje dostupan samo s 1,2-litrenim benzincem koji razvija uvjerljivih 94 KS te koji, djelomično zahvaljujući i serijskom start-stop sustavu, ima prosječnu kombiniranu potrošnju goriva od 4,9 litara na 100 km. Swift je ujedno udobniji u vožnji nego prije te pruža nešto veći užitak za upravljačem. Dostupna su dva paketa opreme, GLX i GS, a cijene za hrvatsko tržište kreću se od 12.032 do 13.639 eura.

' Sell-out' kampanja za najpopularniji model



U Suzukijevoj ponudi novost je odlazna, odnosno 'sell-out' kampanja za najpopularniji model Swift koji se sada u verziji s troja vrata nudi za iznimno povoljnih 9338 eura. Vrlo bogat paket opreme, među ostalim, sadržava uključuje ručni klima-uređaj, ABS i zračne jastuke, servoupravljač, električno pokretane prozore, središnje daljinsko zaključavanje i MP3 CD audiosustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:09