kao i za nove

Centar za rabljena vozila Porschea u zagrebačkom Jankomiru nudi sve na jednom mjestu

U jedinom ovlaštenom centru osigurani su bogata ponuda, nabava, dostava, financiranje, servis i jamstvo Porsche Approved

Porsche 2023.

 Auto klub

Tržište rabljenih automobila, pa tako i kupoprodaja luksuznih, sportskih modela sa značkom Porschea, procvalo je posljednjih godina. U našem jedinom ovlaštenom Porscheovom centru smještenom u zagrebačkom Jankomiru, u kojem već godinama brižljivo šire prisutnost ovog renomiranog sportskog branda u Hrvatskoj, spremno su dočekali ovaj tržišni trenutak te stoga ne čudi što su prošle godine ostvarili rekordnu prodaju rabljenih modela.

Zasluga je to, između ostalih, i njihovog nekadašnjeg prodajnog savjetnika, a danas voditelja prodaje rabljenih vozila Frana Josipa Stanića Horvata, kojemu je pošlo za rukom zaraditi titulu najboljeg prodavača u Srednjoj i Istočnoj Europi. S ukupno 107 isporučenih rabljenih Porschea u 2022., odnosno njih desetak svakog mjeseca, 27-godišnji Stanić Horvat nadmašio je kolege iz čak 25 zemalja.

image

Ako kupac na parkiralištu ne nađe ono što mu odgovara, ovlašteni prodavač bez problema može nabaviti bilo koje vozilo iz Porscheove mreže trgovaca - na njemačkoj tražilici u ponudi je preko 100 rabljenih modela

Auto klub

Ovaj uspjeh tim je veći ako se zna da kupci Porschea, pa i onih rabljenih, imaju visoka očekivanja. To i ne čudi s obzirom na vrhunski renome marke, no ipak treba znati da je proces kupnje rabljenih automobila puno kompleksniji nego kad je riječ o novim vozilima koja je uglavnom dovoljno konfigurirati prema željama kupaca i poslati narudžbu.

Ovdje je svaki automobil već unaprijed konfiguriran i opremljen, a osim toga ima i svoju povijest korištenja, održavanja, načina vožnje... Upravo je zato važno što Porsche centar u Zagrebu temeljito provjerava svako vozilo prije nego će ga ponuditi u daljnju prodaju, kako samu prijeđenu kilometražu, tako i sve najvažnije sklopove, pa kupac može biti u potpunosti siguran da će mu isporučeni automobil biti u besprijekornom stanju.

image

Fran Josip Stanić Horvat prošle je godine prodao rekordan broj rabljenih Porschea u ovom dijelu Europe - njih čak 107. Za to je dobio i posebno priznanje iz središnjice Porschea

Auto klub

U svakom slučaju, tražite li rabljeni Porsche, koji može biti privlačna alternativama novim modelima, u Porscheovom centru u zagrebačkom Jankomiru u svakom trenutku na lageru možete naći dvadesetak rabljenih automobila ove prestižne marke, a ondje su također u mogućnosti nabaviti i brojne druge primjerke dostupne u ovlaštenoj mreži. U sklopu centra je i jedini ovlašteni Porscheov servis u Hrvatskoj, a jedino ondje je pri kupnji rabljenog moguće i ugovoriti jedinstveno, iznimno vrijedno jamstvo Porsche Approved.

Potpuna priprema: rabljeni modeli Porschea su dovedeni do savršenstva

Svaki automobil prije prodaje prolazi detaljan pregled u jedinom Porscheovom ovlaštenom servisu, u kojem specijalno obučeni majstori uklanjaju eventualne nedostatke i dovode vozila u savršeno stanje

Bilo da je automobil otkupljen od stranke ili je stigao od nekog drugog Porscheovog trgovca, svaki rabljeni primjerak Porschea detaljno kontrolira desetak iskusnih i posebno educiranih majstora. Porscheov servis u Zagrebu, u Jankomiru, jedini je ovlašteni u Hrvatskoj za ovu luksuznu sportsku marku. S obzirom na to da je Porsche tehnološki vrlo složen automobil, za pregled i dijagnostiku potrebna su dodatna znanja i visoka stručnost.

image

Porsche salon

- Porschei su automobili koje vlasnici ponekad voze i na trkaćim stazama, kaže nam Igor Lekić, tehnički savjetnik s 20-godišnjim iskustvom na auto utrkama. Upravo je iskustvo ključno i dolazi do izražaja prilikom pregleda automobila i prepoznavanja potencijalnog problema, ali i davanja savjeta vlasnicima.

Rabljeni primjerci ovdje prolaze rigorozni pregled koji uključuje i najmanje detalje, a sve se bilježi u posebnom softwareu. Slijede spajanje na računalo i opsežna dijagnostika, pregled zabilježenih grešaka i mehanička provjera. Eventualna oštećenja se odmah popravljaju kako bi automobili, bez obzira na starost i kilometražu, bili u savršenom stanju. Do kakvih detalja majstori idu, zorno ilustrira činjenica da čak i kape na naplacima moraju biti okrenute tako da je dno Porscheovog znaka uvijek usmjereno prema ventilu…

Porsche Parking

Povijest svakog rabljenog poznata u najsitniji detalj

Porscheov centar za rabljene u Zagrebu, u Jankomiru, do vozila najčešće dolazi otkupom od stranaka, bilo da kupci novog Porschea daju svoj postojeći pod račun ili da je riječ o čistom otkupu u kojem stranka samo prodaje svoj automobil. Rabljeni se i uvoze iz inozemstva, ali samo od ovlaštenih Porscheovih trgovaca, u 90 posto slučajeva iz Njemačke ili izravno iz tvornice. Naime, sama tvornica također prodaje rabljene primjerke, dotad korištene u službene potrebe.

image

Vlasnici Porschea svoje automobile znaju voziti i na trkaćim stazama, pa Porscheovi majstori moraju imati i dodatna znanja i iskustvo za temeljitu procjenu stanja automobila
Porscheov centar u Zagrebu uvijek ima bogatu ponudu rabljenih, a kupcima se nudi i mogućnost dobave modela dostupnih u ovlaštenoj mreži

Zbog bliske suradnje sa samom tvornicom i ovlaštenim centrima u Njemačkoj zagrebački Porscheov centar može nabaviti i dostaviti bilo koji primjerak koji stranka zatraži. Najčešće se prodaju automobili starosti do tri godine i slična novija godišta, a najviše Cayenne i Macan. Slijedi kultni 911 pa Panamera i Taycan te 718. Primjeraka starijih od 10 godina ima vrlo malo i vlasnici ih najčešće ne žele prodati. Uglavnom su to kultni sportski modeli kojima vrijednost s godinama samo raste.

Porsche aplikacija

Bogata ponuda može se pretražiti i na zaslonu mobitela

Porscheova tražilica opsežna je online baza podataka koja pruža sve bitne informacije o autima trenutno dostupnima za isporuku, kako novima, tako i rabljenima

Online katalog raspoloživih vozila, Porsche Finder, dostupan je 24 sata dnevno i nudi izvrstan uvid u trenutačnu ponudu automobila odmah dostupnih za isporuku. Ponuda automobila, može se vidjeti i skeniranjem priloženog QR koda, iznimno je bogata. Katalog sadrži opsežne informacije o automobilima, pa tako u slučaju rabljenih ondje možete naći podatke o godištu, prijeđenoj kilometraži, broju vlasnika, tehničkim karakteristikama i naravno - cijeni. Osim toga, navedena je i servisna povijest, kao i precizan popis ugrađene opreme.

image

Porsche 2023.

Auto klub

U besprijekorno stanje automobila kupac se može uvjeriti u izdašnoj galeriji fotografija, dok je na njemačkom Porsche Finderu s još većim izborom vozila iz ovlaštene mreže na raspolaganju često i video prikaz automobila.

Tako potencijalni kupci već iz udobnosti svog doma mogu steći precizan dojam o ponuđenim automobilima te saznati većinu potrebnih informacija. Za ostale detalje uvijek je na raspolaganju Porscheov prodajni savjetnik koji može odgovoriti na sva pitanja te dogovoriti pregled automobila uživo, ponuditi testnu vožnju te riješiti pitanje jamstva, financiranja i dobave vozila.

Porsche jamstvo

Jamstvo sve do 15. godine

Jamstvo Porsche Approved po svojem opsegu je gotovo jednako tvorničkom, a moguće ga je produžiti za primjerke stare do 15 godina, odnosno do 200.000 prijeđenih kilometara

Pod sloganom “premium automobili zaslužuju premium zaštitu” Porsche nudi vlasnicima rabljenih vozila doista ekskluzivno jamstvo. Zašto? Moguće ga je produžiti čak i u 14. godini starosti automobila, ako je kilometraža manja od 200.000 km!

Tako nešto ne nudi nitko drugi na tržištu. Pritom nema ograničenja kilometraže tijekom trajanja jamstva, koje pokriva sve komponente automobila osim potrošnih, kao što su gume, metlice brisača, kočnice, amortizeri, svjećice, akumulator, žarulje, filtri, tekućine i ulja i slično. Podržano je i opcijskim programom mobilnog jamstva Porsche asistencija, u slučaju da se kvar dogodi na cesti, u Hrvatskoj ili inozemstvu.

image

Većina automobila u ponudi Porscheovog centra rabljenih ima jamstvo Porsche Approved, daleko najkvalitetnije na tržištu

S obzirom na izdašnost jamstva Porsche Approved ne čudi što su pravila jamstva striktna. Može biti odobreno samo za primjerke servisirane u ovlaštenim Porsche centrima, korištenjem originalnih Porsche dijelova. Ako je automobilu isteklo standardno jamstvo, prolazi temeljit pregled Porscheovih majstora u čak 111 točaka kako bi novo jamstvo bilo odobreno.

Ono se odjednom može ugovoriti na 12, 24 ili 36 mjeseci i jedino Porscheov centar u zagrebačkom Jankomiru ima tvornički certifikat za odobravanje takvog jamstva. Međutim, ako je automobil ranije otkupljen od kuće koja nije ovlašteni Porscheov partner, mora proći najmanje 90 dana od promjene vlasnika prije odobravanja novog jamstva. Jamstvo Porsche Approved ne može biti odobreno za primjerke korištene u rent-a-caru.

Izdvojeno iz ponude:

Porsche Macan

Godina prve registracije2022.

Prijeđeni kilometri21.992 km

Snaga/moment265 KS/400 Nm

Cijena novog modela99.606 €

Cijena salonskog modela80.000 €

19.606 eura ušteda

image

Porsche salon

Porsche Taycan Sport Turismo

Godina prve registracije2022.

Prijeđeni kilometri27.617 km

Snaga/moment476 KS/500 Nm

Cijena novog modela143.478 €

Cijena salonskog modela119.900 €

23.579 eura ušteda

image

Porsche salon

Porsche Taycan 4S

Godina prve registracije2021.

Prijeđeni kilometri24.500 km

Snaga/moment571 KS/650 Nm

Cijena novog modela158.187 €

Cijena salonskog modela132.000 €

26.196 eura ušteda

image

Porsche salon

Porsche Panamera 4S E-hybrid

Godina prve registracije2022.

Prijeđeni kilometri13.500 km

Snaga/moment560 KS/750 Nm

Cijena novog modela195.490 €

Cijena salonskog modela181.500 €

13.990 eura ušteda

image

Porsche salon

Porsche 911 Carrera (992)

Godina prve registracije 2020.

Prijeđeni kilometri 59.598 km

Snaga/moment 385 KS/450 Nm

Cijena novog modela 166.483 €

Cijena salonskog modela 143.500 €

22.983 eura ušteda

image

Porsche salon

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Porscheom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:23