NOVITET U HRVATSKOJ

Geely Atlas Pro: Moderni SUV najjačeg kineskog proizvođača nastupa bez mana

Najveći proizvođač auta u Kini krenuo je ofenzivno na hrvatsko tržište svojim originalnom modelom Atlas Pro
 Geely

Većini hrvatskih vozača malo poznat ili čak nepoznat kineski proizvođač automobila Geely zapravo je gigant u globalnim okvirima.

Naime, dio je koncerna Zhejiang Geely Holding Group utemeljenog 1986., a u svojih 40 proizvodnih i montažnih pogona, osam centara za istraživanje i razvoj te šest centara za dizajn razasutih u domicilnoj Kini, ali i Sjevernoj Americi, Europi i zemljama jugozapadne Azije, zapošljava 120.000 ljudi.

Podružnica Geely Automobile osnovana je 1997. sa sjedištem u Hangzhou, a već 2002. uvrštena je među top 10 najvrednijih robnih marki, prema izboru vodeće svjetske tvrtke za vrednovanje Brand Finance. Strelovit razvoj rezultirao je i gradnjom razvojnih centara kod kuće u Kini, ali i Velikoj Britaniji i Švedskoj te nekoliko tvornica za proizvodnju automobila i pogonskih sklopova.

image
Geely

Geely je danas najprodavanija marka osobnih automobila u Kini i prva kineska marka koja je u jednoj godini prodala više od 10 milijuna vozila (2020.), a na europskom tržištu najpoznatiji kao vlasnik švedskog Volva, premda su akvizirali i također švedski Polestar, njemački Smart i engleski Lotus, vlasnici su malezijskog Protona i švedsko-kineskog Lynka&Co te dioničari njemačkog Daimlera.

Sada je Geely stigao i na hrvatsko tržište, a led probija modelom Atlas Pro.

image
Geely

Riječ je o kompaktnom SUV modelu dužine 4,54, širine 1,83 i visine 1,71 metar koji je odmah stekao status najpovoljnijeg u svojoj klasi s pogonom 4x4. Kineski SUV oduševljava i kvalitetom izrade, kao i tvornički bogatim paketom suvremene opreme.

image
Geely

Već sam zvuk zatvaranja vrata ulijeva povjerenje i sigurnost u kvalitetu i temeljitost izrade, a naročito je to očito u izuzetno pedantno i raskošno izrađenoj i osmišljenoj unutrašnjosti.

Primjerice, sva sjedala u Atlasu Pro, pa čak i dijelovi armature, obloženi su kožom.

image

Geely Atlas Pro

Geely

U serijsku opremu ulaze i grijani, kožom obloženi upravljač, automatska dvozonska klima i odličan multimedijski sustav s integracijom pametnog telefona.

Multimedijom, ventilacijom i ambijentalnim osvjetljenjem upravlja se dodirnim 12,3-inčim središnjim zaslonom s ugodnom grafikom, koji uz digitalnu instrumentnu ploču zaokružuje ugođaj modernog i luksuznog SUV modela.

image

Geely Atlas Pro

Geely

Pečat svemu daje uglađen i štedljiv Volvov 1.5-litreni turbobenzinski motor od 177 KS, jednak onome u Volvu XC40.

image

Geely Atlas Pro

Geely

Geely je na naše tržište stigao uz temeljitu pripremu, čemu svjedoči veliki lager odmah dostupnih automobila, ali i već razgranata prodajno - servisna mreža, koja će se do kraja godine dodatno povećati za dvije nove lokacije, jednu na jugu, a drugu na sjeveru Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 09:54