SAD JE PRAVO VRIJEME

Nestašice zaliha i inflacija povisuju cijene auta: Još ima vremena da preduhitrite poskupljenja

Izbor vozila na tržištima zasigurno će biti slab u 2022., a predviđa se čak i poskupljenje novih vozila od 20 do 30 posto

Kia na zalihama ima preko 3.000 novih vozila, što omogućuje trenutnu isporuku kupcima

 Kia

Globalni nedostatak poluvodiča izazvan pandemijom koronavirusa i dalje uzrokuje probleme u globalnoj proizvodnji vozila. Proizvodnja je sve manje u stanju držati korak s rastućom potražnjom kupaca za novim modelima koji imaju sve sofisticiraniju elektroniku u kojoj su čipovi ključni.

Zbog šoka u proizvodnji, ove je godine iz svjetskih pogona stiglo znatno manje novih automobila, a trend nestašice vozila nastavit će se i 2022. Uz manjak ponude predviđa se astronomski rast cijena od 20 do 30 %, a dodatni pritisak na cijene predstavlja i očekivana inflacija. Stoga je pravo vrijeme za kupnju novog automobila upravo sada, kada su vozila sa zaliha na nekim mjestima još uvijek dostupna.

image

Većina brendova u automobilskoj industriji bori se s
nedostatkom vozila

Auto klub

Ako razmišljate o kupnji novog automobila, isplati se požuriti. Vjerojatno ste već čuli da u svijetu vlada opća i akutna nestašica poluvodiča, što snažno utječe na ponudu automobila. Naime, poluvodiči su nezamjenjiv dio modernih vozila kojima je zbog svoje složenosti potrebno sve više elektronike – čak 80 do 130 komponenti vozila sadrži poluvodiče. Upravo zbog njihovog nedostatka, mnogi svjetski brendovi su već usporili ili čak zaustavili proizvodnju, što znači manji izbor i veće cijene za kupce.

Iskoristite vrijeme kada još uvijek možete birati - i preduhitriti inflaciju

Iako se očekuje nastavak nestašice poluvodiča i sljedeće godine, na tržištu je trenutačno velika potražnja za vozilima - narudžbe kupaca se gomilaju, a dobavljači na njih ne mogu odgovoriti. Manje i zakašnjele isporuke iz tvornica otežavaju naručivanje vozila, zalihe su male kod većine dobavljača, a rokovi isporuke se posvuda produljuju.

Prirodna posljedica stanja nedovoljne ponude ili kašnjenja u isporuci je - uz nezadovoljstvo potencijalnih kupaca, naravno - i poskupljenje vozila, što se već događa, a prognozira se da će situacija u 2022. biti još gora. Izbor vozila na automobilskim tržištima zasigurno će biti slab, a predviđa se čak i poskupljenje novih vozila od 20 do 30 posto, do čega će doći i zbog očekivane inflacije.

Sada je pravo vrijeme za kupnju vozila

S obzirom na situaciju, jasno je da je pravo vrijeme za kupnju vozila sada kada su vozila još uvijek dostupna. A gdje Vam je na hrvatskom tržištu trenutno najbolja prilika? Za razliku od većine automobilskih tvrtki koje gotovo da nemaju automobila za direktnu isporuku, Kia nudi daleko najviše – u svojim salonima diljem Hrvatske nudi zavidnu zalihu od preko 3.000 novih.

Ovo je iznimno bogata ponuda za ove prilike, ali donosi puno više od same količine: nudi Vam na izbor mnogo različitih Kia modela koje možete odvesti po najpovoljnijim akcijskim cijenama, a pri kupnji Vam u aktualnoj ponudi također omogućuju i kupnju seta kvalitetnih zimskih guma kod odabranih modela i oprema za samo 1 kunu.

image

Kia na zalihama ima preko 3.000 novih vozila, što omogućuje trenutnu isporuku kupcima

Kia

Kia pomiče granice u automobilskoj kvaliteti

Veliki izbor nikako nije jedini razlog za kupnju Kije – tu je i nenadmašna kvaliteta kojom Kia vozila već duže vrijeme osvajaju svijet. Dokaz za to je, primjerice, potpuno nova električna Kia EV6, koja je upravo ovih dana dobila prestižnu nagradu „Njemački premium automobil 2022. godine“, a drugi Kijini modeli već dugi niz godina osvajaju značajne svjetske nagrade.

To nije slučajno, budući da je Kia jedna od tehnološki najnaprednijih marki automobila s originalnim dizajnom, prvoklasnom izradom koja postavlja nove standarde, najnaprednijom opremom za sigurnost i udobnost te već legendarnim nenadmašnim 7-godišnjim tvorničkim jamstvom koje vrijedi za cijelo vozilo i još uvijek je najduže u Europi. Osim toga, Kia vozila osiguravaju vrlo visoku vrijednost u smislu cijene, koju savršeno drže tijekom godina korištenja, zahvaljujući neupitnoj kvaliteti, dugotrajnom jamstvu i razgranatoj servisnoj mreži.

image

Kia vozila odlikuju najsuvremeniji sigurnosni i pomoćni sustavi.

Kia

Posljednje, ali ne manje važno, razlog kupnje Kije može biti i sve veća popularnost među domaćim vozačima, za što je zaslužna sve očitija izvrsnost vozila ove marke. Naime, u rujnu i listopadu ove godine Kia je bila najprodavanija marka automobila svim kupcima u Hrvatskoj, a ukupno je četvrta po udjelu na tržištu u 2021. godini među svim automobilskim imenima.

Odvezite svoju novu Kiju po starim cijenama već danas

Zaključimo riječima da toliko dobrog trenutka za kupnju vozila odavno nije bilo – stoga nemojte čekati 2022. godinu! Takva prilika se neće ponoviti još neko vrijeme. Odaberite Kiju sa zaliha i preduhitrite poskupljenja sljedeće godine!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 02:10