POBOLJŠANA GORIVA

Petrol na tržište uveo poboljšana visokokvalitetna aditivirana, još učinkovitija Q Max goriva

Svrha poboljšanja goriva je prilagođavanje kvalitete zahtjevima i izazovima suvremenih motornih tehnologija
Goriva Q Max
 Petrol

Motori naših limenih ljubimaca, kao i sve drugo u životu, neprestano se mijenjaju. Njihov razvoj zadnjih godina nalažu zahtjevi i ograničenja zakonodavstva kojima se moraju prilagoditi i goriva. Nove generacije suvremenih benzinskih i dizelskih motora zahtijevaju suvremeno gorivo, a njihov razvoj mora pratiti sljedeća usmjerenja:

– smanjenje potrošnje i povećanje energetske učinkovitosti,

– brigu za očuvanje nepromijenjenih uvjeta rada motora,

– snižavanje emisija i negativnih utjecaja potrošnje goriva na okoliš

Sa stajališta učinkovitosti motora, vrlo je važno da se uvjeti tijekom rada što manje mijenjaju. Naime, do promjena može dolaziti zbog visokih temperatura i opterećenja motora, a na njih mogu utjecati priroda i kvaliteta goriva. Ako želimo da se svi procesi u motoru i povezanim napravama odvijaju nesmetano i optimalno, moramo u što većoj mjeri čuvati stanje koje je proizvođač predvidio prilikom razvoja novog motora. Upravo je to bio jedan od ključnih izazova poboljšanja goriva iz obitelji Q Max.

image
Goriva Q Max
Petrol

Tehnologija čišćenja Dual Action technology

Sastavni dijelovi motora su zbog visokih temperatura, prirodnih svojstava goriva i zbog vanjskih utjecaja podvrgnuti nastanku vrlo viskoznih i tvrdih taloga. Zbog toga dolazi do promijenjenih uvjeta koji utječu na ključne procese u motoru. Sve to odrazit će se u smanjenju snage i ubrzanja, povećanoj potrošnji goriva i većoj količini ispuštenih emisija, a u završnoj fazi može doći do ozbiljnijih oštećenja motora.

Zbog toga su u društvu Afton Chemical razvili posebnu, poboljšanu formulu čišćenja i zaštite površine motora koja se temelji na tzv. Dual Action technology tehnologiji. Nova inovativna i poboljšana tehnologija čišćenja Dual Action technology nalazi se u inteligentnoj molekularnoj strukturi aditiva i osigurava gotovo potpuni učinak čišćenja i zaštite. Rezultat je brza obnova uvjeta u motoru čime se postiže maksimalno raspoloživa snaga i odaziv motora.

Radi se o jedinstvenom pristupu gdje unikatnim i inteligentnim učinkom molekula postižemo dvostruki učinak – očistimo talog s površine i istovremeno površinu zaštitimo od nastanka novog taloga. Zaštitni učinak aditiva osigurava zadržavanje sposobnosti motora tijekom cijelog vremena rada. Uz to, smanjuju se potrošnja goriva te emisije štetnih produkata izgaranja, a poboljšava se pouzdanost rada te ekonomičnost vožnje. Učinkovitim čišćenjem i zaštitom možemo usporiti i gotovo u cijelosti izbjeći neželjene procese u motoru.

To znači postizanje uvjeta u kojima će se povećati snaga i odaziv motora te poboljšati pouzdanost djelovanja čime se povećava učinkovitost i ekonomičnost vožnje.

image
Goriva Q Max
Petrol

Poboljšanom Q Max gorivu dodane su i nove funkcionalnosti poput osigurane potpune sigurnosti od blokiranja ventila/injektora te osjetno poboljšanje zaštite od habanja i korozije površine. Sastav goriva ispitan je i u cijelosti kompatibilan sa svim suvremenim sustavima čišćenja ispuha koji se danas ugrađuju u vozila te sa svim vrstama biogoriva koja mogu sadržavati.

Kompleksan sustav kontrole kvalitete goriva

Sva goriva Q Max na putu prema krajnjem kupcu podvrgnuta su kompleksnom sustavu kontrole kvalitete. To uključuje kontrolne točke na svim ključnim mjestima dostavnog lanca, a nadzire ga osposobljena i kompetentna ekipa stručnjaka u Petrolovu naftnom laboratoriju koji djeluje pod nadzorom nacionalnog akreditacijskog tijela. Petrolov sustav nadzora kvalitete uključuje kontrole akreditiranih neovisnih vanjskih institucija, međunarodno priznatih kontrolnih kuća te akreditiranih vanjskih laboratorija. Upravo zato možete biti sigurni da ispitivanja uvijek predstavljaju nesporno pouzdane rezultate.

Provjereni su i dokazani učinci koji su posljedica samog sastava goriva u sinergiji s odabranim paketom dodataka koji sadržavaju. Njima utječemo na ključne parametre rada motora, kao što su snaga, ubrzanje i odaziv, zaštita i životni vijek motornih sklopova te potrošnja goriva. Tijekom kontrole kvalitete, goriva iz obitelji Q Max dokazala su sve učinke obećanih utjecaja na ključne parametre motora uz istovremeno snižavanje utjecaja na okoliš i klimatske promjene.

Poboljšanim Q Max gorivima postići ćete veće udaljenosti i istovremeno zaštititi motor svojeg automobila i smanjiti štetne emisije. To je dovoljan razlog da se uputite u najbliže Petrolovo prodajno mjesto, a poboljšana goriva Q Max dostupna su na svim Petrolovim lokacijama u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori po nepromijenjenoj cijeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:53