Kreće spektakl

Sve je spremno za treće izdanje Quattro River Rallyja: 90 posada jurit će atraktivnim brzincima

Quattro River Rally koji se u svom trećem izdanju održava od 5. do 7. travnja, okupit će impresivnih 96 posada

Quattro River Rally, ilustracija

 CROPIX

Predstojećeg vikenda u Karlovcu se na spektakularan način otvara hrvatska reli sezona. Quattro River Rally koji se u svom trećem izdanju održava od 5. do 7. travnja, okupit će impresivnih 96 posada među kojima je 7 sudionika prijavljeno za Kup povijesnih automobila. Dvostruko veći broj sudionika u odnosu na prvo izdanje relija samo je jedan od jamaca uzbudljive i neizvjesne utrke ulicama Karlovca i njegovom okolicom.

image

Quattro River Rally, ilustracija

CROPIX

Auto klub Delta, organizator relija temeljito je promiješao karte i složio itinerer koji izuzmemo li "krug” ulicama Karlovca, pred natjecatelje stavlja potpuno nove izazove.

- Najveća novost je brzinac od Kukača do Donjeg Primišlja dug 11 km pod imenom Tounjčica koji se vozi u subotu u oba smjera. Istog dana na programu je ispit u Slunju koji smo neznatno skratili, a završna nedjeljna etapa donosi nam standardan krug s tri brzinca koji su dio i WRC priče, ali ove godine vozimo ih u kontra smjeru, pojasnio je ukratko rutu ovogodišnje utrke Vladimir Golub, predsjednik organizacijskog odbora i predsjednik AK Delta.

image

Quattro River Rally, ilustracija

CROPIX

Petak je rezerviran za administrativne obaveze prijavljenih posada, a subota ujutro od 8 do 11 sati na programu je shakedown na dionici od Duge Rese do Novigrada na Dobri. Ceremonijalni starta zakazan je u 13 sati ispred Sportske dvorane Mladost u Karlovcu, a dva sata kasnije posade kreću u borbu sa štopericom.

Pred njima je u dva dana ukupno 12 brzinskih ispita ukupne dužine 91 km, a tko je bio najbolji saznat ćemo u nedjelju u 16 sati na ciljnoj rampi u Karlovcu. Rekordan broj prijava koji je pristigao na adresu organizator rezultat je i potvrda uspješnog rada u posljednje dvije godine. Najmlađi hrvatski reli koji je nastao kao uvertira hrvatske WRC utrke postao je samostalan.

image

Quattro River Rally, ilustracija

CROPIX

U vrlo kratkom roku pretvorio se u zasebnu priču koja je ove godine privukla sudionike iz čak 18 zemalja. Među njima je i prošlogodišnji pobjednik Nikolay Gryazin koji ove godine vozi Citroen C3 Rally2 automobil, a jedan od rivala bit će mu i Pepe Lopez u Škodi Fabiji RS Rally2 koji ga je ove godine nadmašio u borbi za drugo mjesto u WRC2 klasi na reliju Monte Carlo.

Uz njih jedan od favorita je i Lauri Joona, a svoju prigodu u najsnažnijoj klasi vrebat će Antal Kovacs, Daniel Mayer, Manuel Koessler i Markus Steinbock. Hrvatske snage na ovogodišnjem Quattro River Rallyju predvodio Viliam Prodan u Ford Fiesti Rally3.

image

Quattro River Rally, ilustracija

CROPIX

- Uz ovaj rekordni broj prijava koji nas je razveselio, ali i dao dodatnih briga, izdvojio bih brojku od 43 hrvatske posade. Lani smo ih imali 36 i broj se penje što jedan od znakova uspona relijaške scene u Hrvatskoj, istaknuo je Vladimir Golub. - WRC je definitivno bio razloga zbog kojeg smo krenuli u organizaciju relija u Karlovcu. Popularnost WRC, dobar datum održavanja i zanimljivi brzinci pokazali su se punim pogotkom, a AK Delta kao organizator uložio je sve svoje znanje i iskustvo kako bi napravio maksimum i digao cijelu manifestaciju na razinu koja će privući natjecatelje.

image

Quattro River Rally, ilustracija

CROPIX

Prema riječima Goluba prva godina je bila zahtjevna. Došli su na novi teren, dočekani uobičajenom rezerviranom podrškom prema nečem novom, ali već druge godine sve je bilo bolje, a ove je uslijedio pravi bum.

Doista teško se prisjetiti relija klasičnog prvenstva i to ne samo u Hrvatskoj, koji je u posljednja tri desetljeća privukao toliki broj natjecatelja. U samo tri godine QRR je izrastao u vrhunski reli koji je Karlovac ucrtao na europsku relijašku kartu, ali i doprinio turizmu Karlovačke županije koja je najposjećenija kontinentalna županija, nakon Grada Zagreba.Ističe to i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

image

Quattro River Rally, ilustracija

CROPIX

"Prepoznati smo kao destinacija aktivnog turizma i na to smo veoma ponosni, jer naši rezultati nisu slučajni, oni su posljedica sustavnog rada i suradnje privatnog i javnog sektora.

Pritom, nema boljih promotora naše županije od sportaša i vrhunskih manifestacija koje privlače posjetitelje, a jedan od najboljih načina da ljudi dožive ljepote naše županije su upravo atraktivne vožnje.Uz rekordan broj natjecatelja koji jamče neizvjesno i uzbudljivo natjecanje, za očekivati je i brojnu publika čemu bi trebala pogodovati i dobra vremenska prognoza za vikend – sunčano s temperaturama iznad 20 stupnjeva.

image

Quattro River Rally, ilustracija

CROPIX

Još jedan detalj u mozaiku na koji je uhodana ekipa AK Delte spremna. Jubilarni 50. Delta reli koji je na rasporedu prvog vikenda u lipnju dovoljno govori o organizacijskom iskustvu kluba kojem po broj natjecanja teško možemo pronaći ravnih i izvan granica Hrvatske.

Njihovo ime postalo je jamstvo zbog kojeg stranci i dolaze natjecati se na hrvatskom asfaltu. Potvrda tome je i Quattro River Rally jedan je od četiri relija nacionalnog prvenstva koje Delta organizira ove sezone, a ako se po jutru dan poznaje bit će to godina za pamćenje.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Quatro river rally

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:50