INTERVJU

Tomislav Rogić direktor marke Cupra u Hrvatskoj : Tri salona i val noviteta u 2021.

Cuprini modeli mogu se isporobati u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, a u planu je izgradnja prodajnih salona po Cupra standardima
Cupra u Hrvatskoj
 Cupra

Tomislav Rogić, direktor marke Cupra u Hrvatskoj otkrio nam je kako funkcionira prodajno-servisna mreža, kakve su reakcije kupaca i kada na tržište stižu modeli el-Born, Leon i Leon Sportstourer.

Koji su, po Vama, najvažniji aduti Cupre i što marka zapravo nudi kupcima?

- Cupra je marka čije su glavne vrijednosti posebnost u smislu dizajna i stila, uzbudljive performanse i poseban osjećaj vožnje. Cupra se obraća svim kupcima koji žele nešto drugačije. To je marka koja izaziva emocije i koja dolazi iz Barcelone sa željom da kupcima pruži sasvim drugačije iskustvo vožnje. Možda je to najbolje sažeto u sloganu pod kojim je lansiran model Formentor – ‘Živi drugačije’, ‘Vozi drugačije’, ‘Osjeti nešto drugačije’.

Koji model Cupre sljedeći stiže na tržište i kada?

- Cupra el-Born je sljedeći model, ujedno i naš prvi potpuno električni model, a koji na tržište stiže krajem 2021.

Koliko trgovaca planira prodavati Cupru? Hoće li se graditi samostalni saloni?

- U Hrvatskoj imamo ekskluzivni ugovor s tri Cupra partnera (Porsche Inter Auto Zagreb i Rijeka, te AC Kotromanović Osijek) koji su ovlašteni za prodaju Cupra modela. Trenutno smo SEAT salone naših partnera opremili Cupra kornerima dok nam je plan do 2025. godine, s uvođenjem modela Tavascan, izgraditi nove salone po jasnim Cupra standardima, te time i fizički odvojiti te dvije marke.

Koliko se jamstvo nudi i gdje se sve može servisirati Cupra?

- Kod kupnje vozila marke Cupra u Hrvatskoj, kao i kod marke SEAT, naši kupci standardno dobivaju 5 godina tvorničkog jamstva ili do prijeđenih 100.000 km, a uz nadoplatu moguće je ostvariti dodatno jamstvo do 150.000 km. Cupra vozila se mogu servisirati kod svih 13 ovlaštenih SEAT servisnih partnera u RH.

Koliko je dosad prodano automobila i kakve su reakcije kupaca?

- S obzirom na uvođenje Formentora krajem 2020., koje se poklopilo sa svim problemima s kojima se kao društvo suočavamo u zadnje vrijeme, te činjenice da trgovci nisu ni registrirali vozila za probne vožnje, rezultati prodaje su izvrsni. Interes i reakcije kupaca su svakako iznad očekivanja što najbolje potvrđuje činjenica da je od ukupnog broja prodanih Formentora 50% model VZ s 310 KS.

Planira li se prodaja Cupra Leona na domaćem tržištu?

- Da. Uvođenje modela Cupra Leon i Leon Sportstourer planirano je u prvom kvartalu ove godine pri čemu je bitno napomenuti da će ponuda biti proširena i s plug in hibridima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2022 08:04