SPECIJAL TOYOTA

Toyotin prvi kompaktni 4x4 hibridni crossover: Yaris Cross uskoro i u Hrvatskoj

Od tvrtke koja je izmislila SUV-ove i hibride, dolazi mali gradski SUV hibridne tehnologije na bazi Yarisa i inspiriran dizajnom RAV4
Toyota Yaris Cross
 Toyota

Toyota, kreator originalne ideje SUV-a, povišenog vozila za sport i razonodu te pionir hibridne tehnologije predstavila je automobil koji spaja oboje lansirajući pritom više od 20 godina staro ime Yaris u neke potpuno nove sfere.

Yaris Cross Hybrid kombinira kompaktne vanjske dimenzije (240 mm je duži i 90 mm viši od klasičnog Yarisa) s praktično povišenim i prostranim interijerom, moderan i atraktivan SUV-ovski izgled te robustan 30 mm povišeni ovjes s pogonom na sva četiri kotača nudeći istovremeno izuzetno nisku potrošnju upravo u uvjetima najgušćeg prometa.

image
Toyota Yaris Cross
Toyota


Toyotin prvi kompaktni 4x4 hibridni crossover baziran je na GA-B platformi, a pokreće ga novo razvijeni 1.5-litreni trocilindraš s Atkinsovim principom rada i elektromotor s litij-ionskom baterijom. Pogonski sustav preuzet iz novog Yarisa ukupno proizvodi 116 KS koje elektronika prema potrebi raspodjeljuje na sva četiri kotača i to tako da značajnije ne ugrožava uzornu štedljivost i emisiju štetnih plinova.

image
Toyota Yaris Cross
Toyota


I interijer je dizajnom većinom preuzet iz novog Yarisa, ali nudi znatno više prostora naročito u prtljažniku čija motorizirana vrata imaju i opciju otvaranja pokretom noge.

Yaris Cross dizajniran je za europsko tržište, a proizvodit će se u Toyotinoj tvornici na sjeveru Francuske. Online rezervacije za najbolje opremljene verzije kreću već na ljeto, a isporuke prvim kupcima trebale bi krenuti već u rujnu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:55