pokriva sve bitno

Toyotin Relax kao jamac kvalitete: Što stoji iza čak 10 godina jamstva za nove i rabljene aute

Sinonim za pouzdanost - Toyote su desetljećima na glasu kao izdržljivi automobili, a jamstvo na 10 godina novi je dokaz tomu

Toyota salon

 Matija Djanješić/CROPIX

Poznata po pouzdanosti i izdržljivosti gotovo do neuništivosti (koliko li još samo starih Toyota vozi po nemilosnim bespućima Bliskog i Dalekog istoka, Afrike, Australije...), najveće japansko ime svjetske auto industrije visoko je cijenjeno u očima vozača, a naročito vlasnika Toyotinih modela.

Desetljećima je Toyota među najboljima u svim servisnim statistikama svijeta i serviseri ovlaštenih servisa često znaju reći da kada ne bi bilo standardnih intervala održavanja, teško da bi za kruh uopće imali.

image

Toyota salon

Matija Djanješić/CROPIX

Novi dokaz koliko tvornica vjeruje u kvalitetu i postojanost svojih automobila stigao je 1. travnja 2021. Tada je za sve nove Toyotine modele uvedeno jamstvo u trajanju od 10 godina ili 185.000 prijeđenih kilometara, što prije nastupi. Nazvano je - Relax.

Opravdano, jer imati automobil s tolikim jamstvom omogućuje mirnu i bezbrižnu vožnju lišenu straha od iznenadnih kvarova i potencijalno visokih troškova popravaka. Relaksiranu, drugim riječima.

Jamstvo je besplatno i čini se kao dobitak na lotu, praćen smirujućim osjećajem povjerenja u svoj automobil. Treba dodati da jednako jamstvo vrijedi i za sve vrste hibridnih verzija, s kojima Toyota drži reputaciju najboljeg proizvođača u svijetu.

image

Toyota salon

Matija Djanješić/CROPIX

Važno je napomenuti da je jamstvo vezano za automobil, a ne za vlasnika auta, pa svih 10 godina vrijedi bez obzira na promjene vlasništva nad automobilom.

Međutim, Relax jamstvo mogu uživati i vlasnici rabljenih Toyota, kojima je osnovno trogodišnje tvorničko jamstvo isteklo ili do isteka ima manje od godine dana ili manje od 15.000 kilometara. Tako nešto na hrvatskom tržištu rijetko tko nudi i jedna je od privilegija vlasnika Toyotinih automobila. Naravno, pod određenim uvjetima, koje nije teško ispuniti.

image

Toyota salon

Matija Djanješić/CROPIX

Prvi i osnovni je da rabljena Toyota može biti stara najviše 10 godina i s manje od 185.000 prijeđenih kilometara, da je tehnički ispravna (u slučaju nedostataka isti se popravljaju originalnim dijelovima na trošak vlasnika auta), da nije u sustavu rent-a-cara, ne koristi se kao vozilo auto škole ili za natjecanja ili je u voznom parku raznih interventnih i sličnih službi. Program Relax za rabljene primjerke aktivira se u ovlaštenom servisu nakon obavljenog redovnog servisa.

Da bi se uživalo u pogodnostima Relax jamstva koje pokriva sve bitne komponente (detaljan popis svega što pokriva i što ne ulazi u jamstvo dobiva se u brošuri na čak 20-ak stranica), i to bez obzira bili u pitanju novi ili rabljeni primjerci, podrazumijeva redovno održavanje u ovlaštenom servisu i s originalnim Toyotinim rezervnim dijelovima.

image

Toyota salon

Matija Djanješić/CROPIX

Naravno da potrošni dijelovi poput žarulja, remenja, kočnica, spojke, guma i sličnih elemenata ne ulaze u program jamstva, kao ni kvarovi nastali nestručnim zahvatima izvan ovlaštene Toyotine servisne mreže ili vanjskim mehaničkim uzrocima.

Toyotino Relax jamstvo je bez dvojbi i jedan od generatora rastuće prodaje Toyote. Na šestom je mjestu hrvatske prodajne top liste, što je najbolja pozicija Toyote u povijesti hrvatskog tržišta.

Ukratko

Niti jedan kupac Toyote nije i neće biti zakinut za informacije o jamstvu. U Hrvatskoj Toyota ima 12 prodajno-servisnih centara, smještenih od Slavonije do juga Dalmacije

Jednako jamstvo vrijedi i za sve Toyotine hibridne modele, a odnosi se i na bateriju. Vlasnicima takvo jamstvo donosi mir, bezbrižnost i povjerenje u trajnost hibrida

Kupci Toyotinih automobila već u salonu dobivaju sve informacije o jamstvu, a za slučaj da ih je na prvu teško zapamtiti, prodavači će rado dati i tiskane brošure

Sve Toyote, od najmanjeg Ayga X do velikih Highlandera i Land Cruisera uživaju pogodnosti Relax jamstva

Relax jamstvo moguće je pod određenim uvjetima aktivirati i za rabljene Toyote, starosti do 10 godina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:03