RABLJENI AUTOMOBILI

Kad je Nissan Juke predstavljen, mišljenja su bila podjeljena: Ipak, pokazao se iznadprosječno pouzdanim

Kad je Nissan Juke predstavljen 2010. godine, zapravo je stvorio segment za male SUV-ove i šokirao svijet

Nissan Juke

 Nissan

Kad je Nissan Juke predstavljen 2010. godine, zapravo je stvorio segment za male SUV-ove i šokirao svijet. Njegov nekonvencionalan stil i uzdignuta pozicija za vožnju donijeli su mu mnoge obožavatelje, dok su njegove linije koje svijet još nije vidio izazvale kritike. Bilo je jednostavno - ili ga voliš ili ga ne voliš.

image

Nissan Juke

Nissan

U prodaji je ostao devet godina, i tek je 2019. zamijenjen potpuno novim modelom. Njegova popularnost iz 2010. rezultirala je time da sada postoji zdrava ponuda rabljenih primjeraka između kojih možete birati. Juke danas ostaje, u dizajnerskom smislu, jedan od najzanimljivijih rabljenih automobila. Kratka pretraga oglasnika pokazuje da se dobro sačuvani primjerci nude od 8000 eura.

image

Nissan Juke

Nissan

Što se tiče pogonskog sklopa, Juke ga dijeli s Renaultovim modelima, pa za održavanje nije problematičan. Stupanj pouzdanosti i nekvarljivosti je iznadprosječan u ovoj klasi, no to ne znači da ne biste trebali pogledati ispod poklopca motora i obratiti pozornost na slinjenje ulja.

image

Nissan Juke

Nissan

Na domaćem tržištu polovnjaka većinu modela pokreće 1,6-litreni benzinac u izdanjima od 95 ili 117 KS koji je na glasu kao općenito trajan motor, te štedljiviji Renaultov 1,5-litreni dizelaš (1.5 dCi) od 110 KS, koji je također poznat kao pouzdan agregat. Pogon im je prednji, a mjenjači ručni (benzinac ima 5-stupanjski, dizelaš 6-stupanjski, a nađu se i automatski CVT), pa čega god se u tom smislu serviseri uhvate – tajni neće biti.

image

Nissan Juke

Nissan

Početna razina opreme nudi 16-inčne naplatke, klima uređaj, kontrolu proklizavanja i šest zračnih jastuka. Viši stupnjevi uključuju 17-inčne kotače, kontrolu klimatizacije, USB priključak, Bluetooth, kožna sjedala, satelitsku navigaciju i stražnju kameru.

image

Nissan Juke

Nissan

Na cesti je Juke lak za vožnju, zahvaljujući laganom upravljaču i dobroj frontalnoj preglednosti. Ipak, vidljivost straga i preko ramena je ograničena, stoga biste zaista trebali razmisliti o parking senzorima. Ono što mu je možda najveća mana je unutarnja prostranost. Jednostavno rečeno - nema je puno. Naime, manja Ford Fiesta nudi mnogo više prostora za prtljagu, a prostor straga je također tijesan. Juke je također preuzak da u njemu sjede tri odrasle osobe jedna pored druge.

image

Nissan Juke

Nissan

Prtljažni prostor na Jukeovima nakon facelifta 2014. godine je bolji, ali još uvijek nije vodeći u klasi. Sam oblik otvora prtljažnika ograničava ono što možete nositi. Juke je dakle, tip automobila koji se ne kupuje zbog dobre prostranosti ili velike praktičnosti, već upravo zbog futurističkog, neobičnog i hrabrog dizajna, te sasvim solidne pouzdanosti.

Nissan Juke 1.6

MOTOR

Vrsta: benzinski, atmosferski

Obujam: 1598 ccm

Snaga: 117 KS (86 kW) pri 6000 o/min

Moment: 158 Nm pri 4000 o/min

Pogon: prednji

Mjenjač: ručni, 5 stupnjeva

KAROSERIJA

Dimenzije: 414 x 177 x 156 cm

Osovinski razmak: 253 cm

Prtljažnik: 250 l

Težina: 1170 kg

PERFORMANSE

Najveća brzina: 178 km/h

0-100 km/h: 11,0 s

Prosječna potrošnja: 7,8 l/100 km

CO2: 147 g/km

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:24