dokazano izdržljivi

Ovo je lista najboljih rabljenih automobila po klasama na jednom od najvećih svjetskih tržišta

Mehaničke komponente ovih automobila su visoke kvalitete i izdržljive. Jednostavne su i jeftine za održavanje

Rabljeni, ilustracija

 Profimedia

“Današnji automobili, ako se s njima dobro postupa, mogu ići mnogo dalje nego prije”, kaže Chris Pyle, stručnjak za automobile. “Strah od 150 tisuća kilometara više nije "bauk" kao što je to nekad bilo. Automobili sada mogu lako doći do oko 300.000 tisuća, pa čak i više”, objašnjava.

Pyle kaže da postoji mnogo različitih čimbenika koje treba uzeti u obzir prije kupnje rabljenog automobila. Prvo biste trebali procijeniti svoj proračun, osnovne potrebe i način života. Nakon što ograničite svoju pretragu na tip vozila koji zadovoljava vaše zahtjeve, možete početi istraživati ​​i uspoređivati ​​vrijednosti automobila, trenutne i predviđene, piše portal Best Life, a prenosi N1 Hrvatska.

image

Rabljeni, tema

Profimedia

Američko automobilsko tržište je golemo i vrlo zahtjevno i lako je preslikati zapažanja njihovih stručnjaka na cijeli svijet.

Pitate se koje je automobile najbolje kupiti rabljene? Ovo su najbolji odabiri stručnjaka u SAD.

Mark Beneke, suvlasnik kuće Westland Auto Salesa, kaže da su mu omiljeni mali sedani za kupnju polovnih Toyota Corolla, Honda Civic i Mazda 3.

“Toyote Corolle su jedno od rijetkih vozila koje smo spremni kupiti i preprodati nakon jamstva na godine i kilometražu, kaže Beneke. “To je zato što ova vozila kod nas imaju tako dobru evidenciju da spadaju u svoju kategoriju. Za njih je potrebno malo održavanja, sigurna su, troše gorivo i, iznad svega, pouzdana.”

image

Sajam Rabljenih

Ivan Lacković

Međutim, ako osim funkcije cijenite oblik, Beneke kaže da Civic spaja stil i performanse. “Honda je također zauzela pristup koji je više usmjeren na udobnost i počela uključivati ​​pakete za zabavu i naprednu tehnologiju u svoja nedavna vozila bez žrtvovanja ukupne kvalitete izrade Civica”, napominje.

Što se tiče vrlina Mazde 3, Beneke kaže da su napravljene da traju: “Njihove mehaničke komponente su visoke kvalitete i izdržljive. Jednostavne su i jeftine za održavanje, imaju veliku ekonomičnost goriva, tone prostora i imaju više od dovoljno snage da ih vožnja učini vrlo udobnom.”

Kada je riječ o autima srednje veličine, Pyle i Beneke se slažu: Honda Accord, Honda Civic, Toyota Camry i Mazda 6 među najboljim su automobilima za kupnju rabljenih.

image

Rabljeni, ilustracija

Profimedia

Prema Benekeu, Accord je odličan automobil za kupnju rabljenog jer Honda proizvodi kozmetički privlačna vozila bez žrtvovanja pouzdanosti. “Oni nude mnogo prostora, veliku uštedu goriva, elegantan i sportski stil i pouzdanu kvalitetu”, kaže on.

Beneke također objašnjava da je Mazda 6 odličan automobil za kupnju ako tražite rabljeni, unatoč tome što je manje poznata marka među američkim potrošačima. “Otkrili smo da su ovo jedne od limuzina pune veličine koje nude najveću vrijednost. Ima cijenu vozila američke proizvodnje dok se može pohvaliti dobro poznatom pouzdanošću stranih vozila.”

Beneke naziva Camry izuzetno pouzdanim vozilom koje je zaslužilo i održalo svoju reputaciju tijekom godina. Napominje da je to jedno od vozila za koje se čini da je najmanje pogođeno amortizacijom: “Ovo može dati dojam da plaćate više; međutim, ovo je samo početni trošak jer ukupna pouzdanost, niski troškovi održavanja i budućnost vrijednost preprodaje preokrenuti sve to i učiniti ovo vrlo isplativom opcijom.”

Ako tražite rabljeni monovolumen, Pyle preporučuje Kiju Carnival ili Kiju Sedonu.

image

Rabljeni, ilustracija

Profimedia

“Ovim automobilima brzo pada vrijednost, pa ih možete nabaviti prilično jeftino. Imaju dobru potrošnju goriva i nisu ima često potrebni popravci.”

Nadalje, ovisno o krajoliku u kojem živite, nabava vozila za sve terene mogla bi biti laka stvar. Beneke preporučuje kupnju rabljenog Subarua umjesto drugih marki.

“Ako živite u brdovitom području, bilo koji model Subarua je savršen izbor”, kaže Beneke. “Imaju dugotrajnu reputaciju za čvrstoću i napravljeni su vrlo kvalitetno. Da ne spominjemo da je njihov pogon na sve kotače teško nadmašiti.”

Ako tražite rabljeni kompaktni SUV, Beneke hvali Hyundai Santa Fe i Hyundai Tucson.

“Santa Fe i Tucson su se pokazali kao iznimno pouzdana i čvrsta vozila. Imaju izvrsnu sigurnosnu ocjenu, nude puno prostora, lako ih je i pristupačno održavati te pružaju veliku učinkovitost goriva. Tijekom godina vidjeli smo ta vozila imaju dobre performanse u odnosu na druge usporedive SUV-ove za našu klijentelu,” kaže on za Best Life.

Također kaže da je Ford Explorer napravio velike korake tijekom godina. “Stariji Exploreri bili su solidna opcija, i sada su novoji osigurali da mogu zadovoljiti potrebe prosječne američke obitelji bez potrebe za trošenjem tona goriva. To je vrlo udoban, svestran i ekonomičan rabljeni SUV.”

image

Rabljeni, ilustracija

Profimedia

Od modela koji se kod nas ne prodaju a u SAD su vrlo popularni, a to su "maxi SUV" modeli stvari stoje ovako: Beneke kaže da nećete biti razočarani Chevroletom Tahoe ili GMC Yukonom.

“Ako vam je potrebna dodatnog prostora i treći red sjedala, Tahoe ili Yukon su vaš najbolji izbor”, kaže on. “Motori i mjenjači na njima napravljeni su da traju i daju dovoljno snage kako bi vožnja bila glatka i udobna, čak i s punom kabinom. Imaju jaku vrijednost pri preprodaji, sigurnosne ocjene i lako se na njima radi, što ih čini visokim čak i uz veću kilometražu, otkrili smo da su ovi SUV-ovi sigurniji izbor od većine njihovih konkurenata.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 00:41