MADE IN GERMANY

ID. modeli stižu iz najveće europske tvornice električnih automobila u njemačkom Zwickau

Nakon 116 godina proizvodnje automobila sa unutarnjim izgaranjem i ulaganjem od 1.2 milijarde eura pogon je transformiran
Tvornica Zwickau
 Volkswagen

Nakon 116 godina proizvodnje automobila s unutarnjim izgaranjem, tvornica u njemačkom Zwickauu zakoračila je u električnu budućnost. Nakon kompletne transformacije tijekom ovog ljeta vrijedne 1,2 milijarde eura započela je serijska proizvodnja električnih modela ID.3 i ID.4, a s istih proizvodnih traka uskoro će silaziti i drugi električni modeli iz Volkswagen koncerna.

Planirani godišnji kapacitet povećat će se na 330.000 primjeraka koje će proizvoditi osam tisuća zaposlenika posebno pripremljenih za proizvodnju električnih automobila i za rukovanje visokonaponskim sustavima. Prvijenac transformiranih proizvodnih pogona tvornice u Zwickauu je ID.3, prvi automobil temeljen na modularnoj platformi koncerna Volkswagen za električne modele (MEB).

image
Tvornica Zwickau
Volkswagen

Platforma je razvijena posebno za električne automobile i optimalno koristi mogućnosti koje nudi električna mobilnost. Dodatan bonus njemačkoj ekonomiji je što ID.3 nosi etiketu ‘Made in Germany‘, i to u potpunosti.

U Braunschweigu se proizvode baterijski sklopovi, u Salzgitteru statori i rotori za elektromotore, u Wolfsburgu je razvojni centar, a sama proizvodnja odvija se u Zwickauu. U istoj tvornici i dalje će se proizvoditi karoserije za luksuzne SUV modele sa značkom Lamborghinija i Bentleyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:12