aukcija

Klasik u vrhunskoj formi: Prodaje se BMW 850i jednog od najvećih sportaša svih vremena

Trenutno je najviša postignuta cijena 60.023 dolara ili 55.000 eura

Jordanov BMW 850i

 Bring a Trailer

Na aukcije automobila posebno su uspješne dvije vrste vozila: vrlo ekskluzivni automobili i automobili koji su pripadali slavnim osobama. U drugom slučaju, utvrđivanje vrijednosti vozila manje je važno od toga kojoj je poznatoj osobi pripadao jer mu to povisuje cijenu, ponekad i za duplo, ovisno o kome je riječ.

image

Jordanov BMW 850i

Bring a Trailer

Sada se prodaje kultni BMW 850i bivše košarkaške zvijezde, legende Chicago Bullsa i jednog od najvećih sportaša svih vremena Michaela Jordana. Njegov je primjerak iz 1991. godine kada su Jordan i Chicago Bullsi dobili svoj prvi prsten.

image

Jordanov BMW 850i

Bring a Trailer

Jordan ga je vozio sve do 1995. kad je promijenio vlasnika iz čijih je ruku došao kod sadašnjeg vlasnika. Unatoč tome što je riječ o 33 godine starom klasiku, auto nije pretjerano korišten i s 48.280 kilometara na satu pred njim je još puno života.

image

Jordanov BMW 850i

Bring a Trailer

Auto je u vrlo dobrom stanju, ima tvorničku boju i to lijepu Mauricijus metalik plavu, a tu je i nekoliko dodataka tunera AC Schnitzer, uključujući karakteristične 17-inčne kotače, dok unutrašnjost sadrži presvlake od svijetlo smeđe kože.

BMW 850i Michaela Jordana sada je na aukciji na stranici Bring a Trailer, a u trenutku pisanja ovih redaka ostalo je još 5 dana do zatvaranja ponude.

image

Jordanov BMW 850i

Bring a Trailer

Trenutno je najviša postignuta cijena ovog BMW-a s personaliziranim registracijama legende 60.023 dolara ili 55.000 eura. Očekuje se da će još rasti jer toliko danas već stoje najbolji primjerci BMW-a 850i koji nisu imali poznatog vlasnika.

image

Michael Jordan

Newscom/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 06:04