stvarno korisno

Ne dajte se nagovarati: Izdvojili smo dodatnu opremu koja se zaista isplati nadoplatiti u autu

Kako se ne biste izgubili u moru mogućnosti, odabrali smo za vas 7 dodataka za koje zaista vrijedi nadoplatiti

Oprema u autu, ilustracija

 Opel, Profimedia, CROPIX

Dodatna oprema izvrstan je način dodavanja vrijednosti vozilu, ali i komfora vašem svakodnevnom boravku u automobilu. Uz opremu koja je zaista korisna, ponekad i genijalno dobra, proizvođači često nude i dodatke koji nemaju previše smisla ili vozači od njih nemaju previše koristi, samo kako bi mogli dići cijenu i povećati profitne marže od prodaje novih automobila.

Na mnogim današnjim modelima ima obilje opreme za koju je moguće nadoplatiti, a kako se ne biste izgubili u moru mogućnosti, odabrali smo 7 dodataka prema našem mišljeniu za koje zaista vrijedi nadoplatiti. Imajte na umu da su mnogi od ovih dodataka dio serijske opreme na nekim automobilima, dok na drugim modelima mogu biti opcijski. Bilo kako bilo, ovo bi svaki auto trebao imati, a ako ima serijski ugrađeno, to je samo prednost...

image

Kamera za vožnju unazad

auto klub

Kamera za vožnju unatrag

Parkirni senzori i stražnja kamera olakšat će svakodnevno korištenje auta. Ova jednostavna tehnologija ni danas nije dio standardne opreme mnogih automobila, ali vrijedi svakog eura koji možete potrošiti, jer će parkiranje biti mnogo lakše i komfornije.

image

Android Auto i Apple CarPlay

Profimedia

Android Auto i Apple CarPlay

Umjesto ulaganja u veći zaslon i napredniji infotainment ili navigacijski sustav, najbolji način da potrošite svoj novac je da platite da vaš novi automobil bude opremljen s Android Auto i Apple CarPlay sustavima. Ova funkcija integrira osnovne značajke vašeg mobilnog telefona u multimedijski sustav automobila, omogućujući vam da se koristite aplikacijama kao što su Google Maps ili Spotify preko zaslona automobila.

image

Upozorenje na vozilo u mrtvom kutu, ilustracija

David Kashakhi/Alamy/Alamy/Profimedia

Nadzor mrtvog kuta

Ako postoji tehnologija za pomoć u vožnji koja nije nametljiva, ali je vrlo učinkovita u izbjegavanju prometnih nesreća, onda je to nadzor mrtvog kuta. Ovaj vas sustav upozorava ako se drugo vozilo nalazi u mrtvom kutu pokraj vašeg automobila, sprječavajući tako sudare prilikom mijenjanja trake. Posebno je učinkovit pri vožnji autocestama ili gradskim cestama koje imaju više prometnih trakova.

image

Digitalni instrumenti

CROPIX

Digitalni instrumenti

Vjerovali ili ne, digitalna ploča s instrumentima promijenit će vašu percepciju automobila nakon što je prvi puta koristite. Osim što automobil čini modernijim također vam omogućuje da imate mnoštvo funkcija na mjestu iza upravljača koje bi inače zauzimali analogni instrumenti. Sve ovo, ako je dobro izvedeno, olakšava pristup svim informacijama koje su vam potrebne bez skidanja pogleda s ceste mnogo.

image

LED svjetla, ilustracija

Opel

LED svjetla

LED svjetla su već odavno od EU zakonodavaca trebala biti proglašena obaveznim dijelom serijske opreme svih novih automobila. Svjetlosni kapacitet ove vrste prednjih svjetala znatno je veći od tradicionalnih halogenih prednjih svjetala, u prijevodu, noću s LED svjetlima mnogo bolje vidite cestu ispred vas. U usporedbi s pomalo zaboravljenim Xenonom, LED svjetla također nude veću svjetlosnu snagu, troše manje energije i imaju duži vijek trajanja. Dodatna dodatna oprema koja se sto posto preporučuje.

image

Prepoznavanje znakova

Profimedia

Sustav prepoznavanja znakova

Sigurno ste se vozili autocestom ili otvorenom cestom i niste više bili sigurni koje je ograničenje brzine na tom dijelu ceste. Iz tog razloga preporučujemo da investirate kako biste automobil opremili sustavom prepoznavanja prometnih znakova, jednostavnom tehnologijom koja prikazuje ograničenja brzine i neke druge vrste važnih znakova na ploči s instrumentima. Na većini novih auta ona je serijska.

image

Adaptivni tempomat

Volvo

Adaptivni tempomat

Sedmi detalj iz dodatne opreme za koju vrijedi nadoplatiti je prilagodljivi tempomat. Ova tehnologija radi kao bilo koji drugi tempomat, ali dodaje mogućnost da vozilo prilagodi svoju brzinu brzini vozila ispred vas, čime se eliminira rizik od stradanja u prometnoj nesreći. Kada promijenite vozni trak, i ispred vas u blizini više nema nikog, vaš će automobil ponovno ubrzati, vraćajući se na izvornu brzinu na koju je tempomat postavljen. Osim što je važan sigurnosni faktor, ova tehnologija je i veliki plus za komfor vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:51